Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Σερβική πετρελαϊκή NIS ξεκινά την κατασκευή μονάδας συνδυασμένης παραγωγής φυσικού αερίου 200 MW

tags :
Η Σερβική πετρελαϊκή NIS ξεκινά την κατασκευή μονάδας συνδυασμένης παραγωγής φυσικού αερίου 200 MW
Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί από την κινεζική Shanghai Electric Group με εκτιμώμενο κόστος 180 εκατομμυρίων ευρώ  με τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης το τελευταίο τρίμηνο του 2020
Η σερβική πετρελαϊκή εταιρεία NIS άρχισε την κατασκευή εργοστάσιου συνδυασμένης παραγωγής φυσικού αερίου 200 MW, το μεγαλύτερο στην βαλκανική χώρα μέχρι σήμερα, το οποίο θα προμηθεύει το διυλιστήριο πετρελαίου Pancevo και την ενεργειακή αγορά της Σερβίας.
Η μονάδα ανήκει σε μια κοινοπραξία μεταξύ της NIS, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στη ρωσική εταιρεία Gazprom Neft, και η Gazprom Energoholding, θυγατρική της ρωσικής εταιρείας Gazprom. Οι δύο εταιρείες κατέχουν 49% και 51% αντίστοιχα.
Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί από την κινεζική Shanghai Electric Group με εκτιμώμενο κόστος 180 εκατομμυρίων ευρώ  με τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης το τελευταίο τρίμηνο του 2020.
Θα  παράγει ενέργεια από φυσικό αέριο, η οποία θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τηλεθέρμανση στην πόλη Pancevo.
Ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στον προϋπολογισμό της Σερβίας, η NIS διαθέτει δύο διυλιστήρια, καθώς και πεδία στη Σερβία, τη Βοσνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Αγκόλα.
Η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής ξεκινήσει μια δωδεκάδα μονάδων συνδυασμένης παραγωγής φυσικού αερίου μικρής χωρητικότητας που παρήγαγε 152 gigawatt ώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι.
Το 2013, το NIS άρχισε επίσης να αγοράζει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να συμμορφωθεί με τους κοινοτικούς κανόνες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και απέκτησε ποσοστό 50% στο αιολικό πάρκο των 102 MW Plandiste της Σερβίας από μια τοπική επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η Gazprom Neft κατέχει το 56,15% της NIS και η σερβική κυβέρνηση κατέχει το 29,87%. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε μικρούς μετόχους. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης