Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Blackout για τέταρτη ημέρα – Να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Guaido

Βενεζουέλα: Blackout για τέταρτη ημέρα – Να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Guaido

Στις ουρές οι πολίτες και για νερό και καύσιμα

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα 11/3 το blackout στη Βενεζουέλα με τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο J. Guaido να ζητά από τον πρόεδρο Maduro να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επιτραπεί η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Guaido κάλεσε τον πληθυσμό να κατέβει στους δρόμους «διότι το καθεστώς αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν» και τον στρατό «να σταματήσει να καλύπτει τον δικτάτορα», εννοώντας τον πρόεδρο Maduro.
Η κατάσταση στην χώρα παραμένει απελπιστική από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τους πολίτες να είναι στις ουρές για να προμηθευτούν νερό και καύσιμα.
 «Θα ζητήσω από την Εθνοσυνέλευση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα, πράγμα που θα επιτρέψει επίσης να ζητηθεί διεθνής βοήθεια» είπε ο Guaido.
Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια, τουλάχιστον 250 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, που προέρχονται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή βρίσκεται στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και την Βραζιλία.
Η κυβέρνηση αντιτάχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην είσοδο της βοήθειας αυτής στην χώρα, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για απόπειρα μεταμφιεσμένης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.
Η βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 15 ασθενών στα νοσοκομεία, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι εφοδιασμένα με γεννήτριες, αλλά ελλείψει επίσημου απολογισμού και μέσων επικοινωνίας, είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης