Διεθνή

May: Μπορεί να μην αποχωρήσουμε ποτέ από την ΕΕ, εάν δεν περάσει η συμφωνία

tags :
May: Μπορεί να μην αποχωρήσουμε ποτέ από την ΕΕ, εάν δεν περάσει η συμφωνία
H May παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες ενός δεύτερου δημοψηφίσματος έχουν αυξηθεί από τον Ιανουάριο
Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και ίσως να μην αποχωρήσει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν οι βουλευτές καταψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα τη συμφωνία εξόδου που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες, προειδοποίησε σήμερα (8/3/2019) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
«Στηρίξτε τη συμφωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ, απορρίψτε την και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί», δήλωσε η May σε ομιλία της στο Grimsby, στην ανατολική Αγγλία.
«Μπορεί να μην αποχωρήσουμε καθόλου.
Το μόνο βέβαιο θα ήταν μια συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.
Ακόμη περισσότεροι μήνες να δαπανώνται για το Brexit όταν μπορούμε να εστιάζουμε στη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των σχολείων μας και των κοινοτήτων μας», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Όπως παραδέχτηκε η May, οι συζητήσεις με την ΕΕ έγιναν δύσκολες.
Σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ ένα μόνιμο «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα, ενώ τόνισε πως η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να συζητάει με την ΕΕ για νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι μια καθυστέρηση του Brexit, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επιμονή της ΕΕ σε νέες συνθήκες, ενώ θα μπορούσε να σημαίνει ένα πιθανό δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.
Σύμφωνα με την ίδια, μια καθυστέρηση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια μορφή Brexit για την οποία δεν ψήφισαν οι Βρετανοί.
Πάντως, η May παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες ενός δεύτερου δημοψηφίσματος έχουν αυξηθεί από τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης