Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στροφή των πόλεων στην φύτευση δέντρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

tags :
Στροφή των πόλεων στην φύτευση δέντρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Όλο και περισσότερες πόλεις στρέφονται στις δενδροφυτεύσεις
Από την Αθήνα στη Μελβούρνη και τη Σεούλ στη Νέα Υόρκη.
Όλο και περισσότερες πόλεις στρέφονται στις δενδροφυτεύσεις για την προστασία από τις καταιγίδες, τις πλημμύρες αλλά και για την ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής υγείας των ανθρώπων, σύμφωνα με περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες.
Όπως αναμεταδίδει το Wolrd Economic Forum, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, φυτεύτηκε πρόσφατα πάνω από 2.000 ελαιώνες και κήπους, ενώ η Μελβούρνη στην Αυστραλία σχεδιάζει να διπλασιάσει σχεδόν το 40% της επιφάνειάς της με δέντρα μέχρι το 2040.

3545

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Αθήνα, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επάνδρωση προσωπικού για το εν λόγω πράσινο εγχείρημα.
Παράλληλα, το Μιλάνο, το οποίο σκοπεύει να φυτεύσει 3 εκατομμύρια δέντρα και να επεκτείνει τους χώρους πρασίνου του μέχρι το 2030, έχει σημειώσει αύξηση θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου.
«Τα περισσότερα δέντρα θα πρέπει να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, να βελτιώσουν την ποιότητα του αστικού χώρου και να μειώσουν τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος. Σήμερα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης ενέργειας της πόλης το χειμώνα και το καλοκαίρι» υπογράμμισε με τη σειρά του ο Piero Pelizzaro.

Δέντρα.. υγείας
Τα δέντρα και οι χώροι πρασίνου μειώνουν τα επίπεδα άγχους, ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αθλούνται και να είναι περισσότερο κοινωνικοί, ανέφεραν ειδικοί στο φόρουμ.
Ωστόσο, η έλλειψη εμπειρογνωμοσύνης, δεδομένων ή η δυνατότητα προσέλκυσης κεφαλαίων σημαίνει ότι οι πόλεις τείνουν να επιλέγουν «γκρίζα» έργα υποδομής έναντι των «πράσινων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης