Ενέργεια

Αρβανιτίδης: Αναίτιες, αντιαναπτυξιακές και επικίνδυνες οι επιλογές της κυβέρνησης σε ΔΕΠΑ και ΙΓΜΕ

Αρβανιτίδης: Αναίτιες, αντιαναπτυξιακές και επικίνδυνες οι επιλογές της κυβέρνησης σε ΔΕΠΑ και ΙΓΜΕ
Η κυβέρνηση δυστυχώς στήνει έναν γραφειοκρατικό Λαβύρινθο στο Φυσικό Αέριο και το ΙΓΜΕ, υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτίδης
Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής καταψήφισε το επείγον Νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ και ανέπτυξε τις προτάσεις του Κινήματος στον ενεργειακό τομέα.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της εισήγησης του κ. Αρβανιτίδη:

  • Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση υπονομεύει τις δυνατότητες της χώρας και κάνει βήματα στο κενό με τις επιλογές της στον χώρο του φυσικού αερίου και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
  • Προτείναμε την ανάγκη μιας ενιαίας ΔΕΠΑ, με την δύναμη και την ισχύ που της δίνουν συνδυαστικά, τόσο τα δίκτυα και η εμπορία, όσο και η συμμετοχή της σε διεθνή έργα όπως ο IGB, ο IGI, ο EAST MED, μέσω των οποίων διεξάγεται και η ενεργειακή διπλωματία της χώρας.
  • Προειδοποιούσαμε πριν από ένα χρόνο, ότι η μέθοδος που επέλεξε η κυβέρνηση να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, είναι προβληματική και ΔΕΝ θα περπατήσει. ΔΕΝ μας άκουσε. Τώρα, ένα χρόνο μετά, και αφού ήρθε το αδιέξοδο, ψάχνουν ακόμα για αγοραστή, και δίνουν παράταση στην παράταση. Το ίδιο προειδοποιούμε και για τη ΔΕΠΑ, θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων με τις επιλογές της κυβέρνησης.
  • Η κυβέρνηση δυστυχώς στήνει έναν γραφειοκρατικό Λαβύρινθο στο Φυσικό Αέριο και το ΙΓΜΕ. Με τον Μινώταυρο των καθυστερήσεων και των εμπλοκών να καραδοκεί, και την ΝΔ να σιγοντάρει αυτές τις εξελίξεις.
  • ΔΕΝ έρχεται η ανάπτυξη έτσι. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε εδώ με τις προτάσεις και τις θέσεις μας, δυναμώνοντας μέρα με την μέρα. Είμαστε η υπεύθυνη προοδευτική δύναμη χωρίς φόβο και πάθη και αυτό θα το επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης