Ηλεκτρισμός

Χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα η Βενεζουέλα – Για σαμποτάζ κάνει λόγο η κυβέρνηση Maduro

Χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα η Βενεζουέλα – Για σαμποτάζ κάνει λόγο η κυβέρνηση Maduro
Για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
Αντιμέτωπη με ένα εκτεταμένο blackout είναι από χθες Πέμπτη 7/3 η Βενεζουέλα με την κυβέρνηση του προέδρου N. Maduro να κάνει λόγο για σαμποτάζ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση κάνει λόγο για σαμποτάζ στο υδροηλεκτρικό φράγμα που παράσχει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διακοπές ρεύματος στη Βενεζουέλα είναι συνηθισμένες και εντάσσονται και αυτές στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, της οποίας η οικονομία καταρρέει από τον υπερπληθωρισμό, την ώρα που καταγράφονται τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και ενώ περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν φύγει από τη Βενεζουέλα.
Ωστόσο και παρά τις καταγγελίες της κυβέρνησης περί δολιοφθοράς από τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις και εμπλοκής των ΗΠΑ, υποστηρίζεται πως η διαφθορά και η έλλειψη επενδύσεων έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρισμού της χώρας.
Εξαιτίας του blackout, σταμάτησε να λειτουργεί το μετρό στο Καράκας με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος.
Ωστόσο, υποστηρίζεται πως πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δεν έχει μόνο η πρωτεύουσα αλλά και οι 15 από τις 23 επαρχίες της Βενεζουέλας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας , Luis Motta είπε πως έγινε επίθεση στην παραγωγή και στη μεταφορά στο υδροηλεκτρικό φράγμα Guri που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του ηλεκτρικού συστήματος και δεσμεύτηκε πως εντός των επόμενων ωρών το πρόβλημα θα επιδιορθωθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης