Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΕΕ ξεκίνησε επίσημα έρευνα για την εξαγορά της Innogy από την E.ON

tags :
Η ΕΕ ξεκίνησε επίσημα έρευνα για την εξαγορά της Innogy από την E.ON
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα αποφασίσει έως τις 23 Ιουλίου εάν θα εγκρίνει ή θα μπλοκάρει τη συμφωνία
Οι ρυθμιστικές αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ άρχισαν έρευνα την Πέμπτη  7/3/2019 για την απόκτηση της Innogy από την γερμανική εταιρεία E.ON, ως μέρος ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων με την ανταγωνιστική RWE, λέγοντας ότι η συμφωνία μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα αποφασίσει έως τις 23 Ιουλίου εάν θα εγκρίνει ή θα μπλοκάρει τη συμφωνία.
Τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON Johannes Teyssen δήλωσε ότι η έρευνα της ΕΕ αναμενόταν λόγω του μεγέθους της συμφωνίας.
Η Innogy είναι θυγατρική της RWE.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η E.ON θα αποκτήσει τις δραστηριότητες διανομής και κατανάλωσης και ορισμένα ενεργητικά παραγωγής της Innogy, ενώ η RWE θα επικεντρωθεί στις αγορές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και  χονδρικής.
"Τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και οι επιχειρηματικοί πελάτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές", δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager.
"Η σε βάθος έρευνα μας αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε ότι η απόκτηση της Innogy από την E.ON αφήνει επαρκή ανταγωνισμό στην αγορά για να το επιτρέψει αυτό και δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών", πρόσθεσε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης