Φυσικό Αέριο

Βουλγαρία: Τρεις προσφορές για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ

Βουλγαρία: Τρεις προσφορές για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ

Ο αγωγός μήκους 484 χιλιομέτρων θα ξεκινάει από τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και  θα προχωράει δυτικά προς την Σερβία μεταφέροντας ρωσικό φυσικό αέριο από τον TurkStream

Τρεις κοινοπραξίες υπέβαλαν προσφορές συμμετοχής σε διεθνή διαγωνισμό που αφορά στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου προϋπολογισμού 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε ο κρατικός διαχειριστής του δικτύου Bulgartransgaz.
«Η Bulgartransgaz θα καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες για να φέρει σε πέρας το έργο, σε εναρμόνιση με την νομοθεσία της Βουλγαρίας και της ΕΕ» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgartransgaz Βλαντίμιρ Μαλίνοφ.
Ο αγωγός φυσικού αερίου μήκους 484 χιλιομέτρων θα ξεκινάει από τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και από τα νοτιοανατολικά θα προχωράει δυτικά προς την Σερβία μεταφέροντας ρωσικό φυσικό αέριο από τον δίδυμο αγωγό TurkStream που καταλήγει στην Τουρκία.
Ο αγωγός αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία έχουν αποκτήσει έντονα πολιτικό χαρακτήρα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014. Η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream εντάσσεται στις προσπάθειες της Ρωσίας να παρακάμψει την Ουκρανία, μέσω της οποίας διοχετεύονται οι μεγαλύτερες ποσότητες ρωσικού φυσικού προς την Ευρώπη.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Βουλγαρία, απευθυνόμενος προς τον Βούλγαρο ομόλογο του Μπόϊκο Μπορίσοφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία χρειάζεται εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιλεγεί η Βουλγαρία ως η χώρα μέσω της οποίας θα διέρχεται η διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης