Από την αιολική ενέργεια η παραγωγή του 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας μέχρι το 2030

Από την αιολική ενέργεια η παραγωγή του 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας μέχρι το 2030
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν 250 εκατομμύρια λίρες στην επέκταση της παραγωγής εξοπλισμού αιολικής ενέργειας
Από την αιολική ενέργεια σκοπεύει να παράγει το 1/3 της ηλεκτρικής της ενέργειας η Βρετανία μέχρι το 2030, ενισχύοντας παράλληλα την αξία των εξαγωγών των αιολικών υπηρεσιών και εξοπλισμού σε 2,6 δισ λίρες ετησίως.
Η Βρετανία, η οποία έχει ως στόχο την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγικότητας στο σενάριο του brexit, είναι η μεγαλύτερη αγορά αιολικής ενέργειας στον κόσμο, με σχεδόν 40% παγκόσμιας ισχύος. Οι χερσαίες και υπεράκτιες ανεμογεννήτριες πληρούν το 17% των βρετανικών αναγκών σε ενέργεια το 2018.
Παράλληλα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν 250 εκατομμύρια λίρες στην επέκταση της παραγωγής εξοπλισμού αιολικής ενέργειας, ώστε το 60% του περιεχομένου για τα βρετανικά ανοικτά αιολικά έργα αιολικής ενέργειας να παράγονται στην εγχώρια αγορά μέχρι το 2030.
Η Claire Perry, υπουργός καθαρής ανάπτυξης και ενέργειας της Βρετανίας, δήλωσε ότι το σχέδιο θα βοηθήσει τις παράκτιες κοινότητες και θα διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα.
Η Siemens Gamesa και η MHI Vestas, μια επιχείρηση μεταξύ της Vestas Wind Systems A / S της Δανίας και της Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας, ήδη κατασκευάζουν στροβίλους στη Βρετανία.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των ειδικευμένων θέσεων εργασίας στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία σε 27.000 έως το 2030.
Επιπλέον, η Βρετανία σκοπεύει να κλείσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έως το 2025, καθώς επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Από την άλλη πλευρά, ο περιβαλλοντικός όμιλος Greenpeace δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην κάνει αρκετά για να στηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, λέγοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται τουλάχιστον 45 GW υπεράκτιας χωρητικότητας έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης