Πετρέλαιο

Μεξικό: Οι εταίροι της Pemex θα επενδύσουν 250 εκατ. δολ. σε δύο πετρελαϊκά έργα

tags :
Μεξικό: Οι εταίροι της Pemex θα επενδύσουν 250 εκατ. δολ. σε δύο πετρελαϊκά έργα
Στόχος η γρήγορη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Οι δύο εταίροι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Μεξικό  Pemex  θα επενδύσουν συνολικά 250 εκατομμύρια δολάρια σε δύο project τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς αποσκοπούν στην γρήγορη άνοδο της παραγωγής αργού πετρελαίου, σύμφωνα με σχέδια που εγκρίθηκαν την Τρίτη 5/3/2019 .
Η joint venture με την Pemex ήταν πρωτοβουλία που προωθήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μεξικού μετά από μια εκτεταμένη ενεργειακή μεταρρύθμιση του 2013, αλλά υποβλήθηκε σε έντονες επικρίσεις από τον σημερινό Πρόεδρο Andres Manuel Lopez Obrador, ο οποίος ευνοεί μια πιο κρατική πολιτική πετρελαίου.
Η DEA Deutsche Erdoel διατηρεί τα δικαιώματα συνεργασίας με την Pemex στην περιοχή του Ogarrio και το σχέδιο ανάπτυξης που εγκρίθηκε την Τρίτη από την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή πετρελαίου του Μεξικού απαιτεί νέες επενδύσεις ύψους 161 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023.
Το σχέδιο δεσμεύει τη γερμανική εταιρεία να προχωρήσει σε διάνοιξη 10 νέων πηγαδιών ενώ ολοκληρώνει άλλα 10. Από τα έργα εξάγει πετρέλαιο από περίπου 5.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) με πρόβλεψη για πάνω από 11.000 bpd το 2020, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή, National Hydrocarbons Commission (CNH).
Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος εταίρος της Pemex, η αιγυπτιακή εταιρεία Cheiron Holdings Ltd θα επενδύσει 88,7 εκατ. Δολάρια στο μπλοκ Cardenas-Mora, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την CNH.
Το σχέδιο προβλέπει ότι η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί σε πάνω από 9.000 bpd το 2020 από 5.800 bpd επί του παρόντος και προβλέπει την διάτρηση τεσσάρων φρεατίων φέτος μαζί με σημαντικές προγραμματισμένες επισκευές σε άλλα τέσσερα πηγάδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης