Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σ. Φάμελλος: "Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να αποδεχθεί ότι η χώρα πηγαίνει καλά"

Σ. Φάμελλος:
Όσον αφορά στις ευρωεκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε και πάλι την κρισιμότητα της ψήφου των ευρωπαίων πολιτών εφόσον αυτή θα κρίνει εάν η Ευρώπη θα συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας ή όχι, εάν η ευρωπαϊκή ήπειρος θα είναι δημοκρατική ή αντιδραστική και συντηρητική
"Εδώ και τρία χρόνια η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης, ακολουθούν μία πολύ λανθασμένη τακτική ζητώντας συνεχώς εκλογές. Ωστόσο, η οικονομία της χώρας μας έχει ήδη αξιολογηθεί από τους διεθνείς οίκους οι οποίοι έχουν ενσωματώσει στην αξιολόγησή τους το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα σταθερότητας και κλίματος αναταραχής. Ούτε υπάρχει και ζήτημα προεκλογικού κλίματος και συνθηκών.
Το αποδεικνύουν η μεγάλη συμμετοχή στο 10ετές ομόλογο που διέθεσε ο ΟΔΔΗΧ, η πρόσφατη αναβάθμιση της Μoody's κατά δύο βαθμίδες, το ύψος των επιτοκίων", ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας νωρίτερα στον Ρ/Σ FM 100 της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε δε, ότι το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας έχει ήδη κριθεί θετικά. Αυτό βέβαια δεν γίνεται αποδεκτό από την αντιπολίτευση, η οποία επιμένει στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αμφισβήτησης της πορείας της χώρας.

"Τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα αστάθειας που πασχίζουν να δημιουργήσουν τα ελληνικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση", συνέχισε ο Αν. ΥΠΕΝ σημειώνοντας ότι ούτε οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές διαταράσσουν την οικονομική πορεία της χώρας. "Θυμίζω ότι κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η καγκελάριος Μέρκελ, μία εκ των σκληρότερων επικριτών της χώρας μας στο παρελθόν, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με θετική προοπτική και μία ασφαλής περιοχή για επενδύσεις", είπε.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε και πάλι την κρισιμότητα της ψήφου των ευρωπαίων πολιτών εφόσον αυτή θα κρίνει εάν η Ευρώπη θα συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας ή όχι, εάν η ευρωπαϊκή ήπειρος θα είναι δημοκρατική ή αντιδραστική και συντηρητική.
"Πρόκειται για θεμελιώδη ερωτήματα οι απαντήσεις των οποίων θα υποδείξουν το ευρωπαϊκό μέλλον. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, οι ακροδεξιές φωνές πρέπει να σταματήσουν. Η Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισονομίας, και της ισότητας είναι μονόδρομος", τόνισε.

Και κατέληξε λέγοντας: "Ο πραγματικός ευρωπαϊστής θα κριθεί σε αυτές τις ευρωεκλογές. Έως σήμερα είχαμε ένα ψευδεπίγραφο κίνημα, τους "Μένουμε Ευρώπη", οι οποίοι υποστήριζαν θέσεις που ούτε η κ. Μέρκελ ή ο κ. Γιουνκέρ δεν υποστήριζαν. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει όλο το κακό παρελθόν της Ελλάδας χωρίς να υποκύψει σε τακτικισμούς και πολιτικά παιχνίδια. Διέψευσε όλες τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για "αριστερή παρένθεση", που προεξοφλούσαν την ενεργοποίηση του "κόφτη", που έκαναν λόγο για μείωση των συντάξεων, αποδεικνύοντας στην πράξη τα ψεύδη της αντιπολίτευσης. Ολοκληρώνουμε την κυβερνητική μας θητεία προάγοντας ένα σταθερό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο στο οποίο οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, όλοι έχουν ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που φρόντιζαν για την πρόσβαση των λίγων και των "ημέτερων" σε δάνεια με "αέρα"".
 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης