Ηλεκτρισμός

Σε αναζήτηση εταίρων η Rosatom για το 49% του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκουγιου

tags :
Σε αναζήτηση εταίρων η Rosatom για το 49% του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκουγιου
Η κοινοπραξία Cengiz-Kolin-Kalyon, η οποία συμμετείχε σε συζητήσεις με τον κύριο μέτοχο της Rosatom, δεν πέτυχε τελική συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν
Σε συζητήσεις με τούρκικες και ξένες εταιρείες βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ρωσική εταιρεία Rosatom για την αναζήτηση νέου εταίρου που θα αποκτήσει ποσοστό συμμετοχής 49% στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Akkuyu, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Anton Dedusenko.
Ειδικότερα, η Rosatom διαπραγματεύεται με αρκετές εταιρείες για περισσότερο από ένα χρόνο, για ποσοστό 49% του εργοστασίου που υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη συγκεκριμένη συμφωνία.

Η κοινοπραξία Cengiz-Kolin-Kalyon, η οποία συμμετείχε σε συζητήσεις με τον κύριο μέτοχο της Rosatom, δεν πέτυχε τελική συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν.
Από την άλλη πλευρά, ο Dedusenko δεν αποκάλυψε τα ονόματα πιθανών συνεργαζόμενων εταιρειών, αλλά αποκάλυψε ότι η Rosatom έχει επενδύσει 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια - που αντιστοιχεί στο 51% μερίδιο αγοράς της Rosatom ( το ποσοστό του έργου που καθορίστηκε στην διακυβερνητική συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας που υπεγράφη στις 12 Μαΐου 2010).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης