Φυσικό Αέριο

Πιθανός τριπλασιασμός της ζήτησης LNG του Πακιστάν τα προσεχή χρόνια

Πιθανός τριπλασιασμός της ζήτησης LNG του Πακιστάν τα προσεχή χρόνια
To Πακιστάν αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση με επανειλημμένες διακοπές ρεύματος και διακοπές παροχής φυσικού αερίου
Η ζήτηση του Πακιστάν για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα μπορούσε να τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της LNG του Πακιστάν.
Το περασμένο έτος, το Πακιστάν εισήγαγε περίπου 7 τόνους LNG, σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος Refinitiv Eikon. Αυτό το έτος, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και 15 εκατομμύρια τόνους και έως 25 εκατομμύρια έως 30 εκατομμύρια τόνους για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, δήλωσε ο Adnan Gilani, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του LNG του Πακιστάν.
Όπως είναι γνωστό, το Πακιστάν αγοράζει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη διεθνή αγορά για τις εγχώριες ανάγκες της, σύμφωνα με το reuters.
Οι δύο τερματικοί σταθμοί εισαγωγής του Πακιστάν έχουν χωρητικότητα περίπου 9 εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως, σύμφωνα με την παρουσίαση του Gilani στο συνέδριο LNGA 2019 στη Σιγκαπούρη.
Τέλος, το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση με επανειλημμένες διακοπές ρεύματος και διακοπές παροχής φυσικού αερίου που οδήγησαν στην αποδέσμευση των επικεφαλής δύο από τις κύριες επιχειρήσεις διανομής φυσικού αερίου τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης