Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου βλέπει η Goldman Sachs - Ανοδικά οι τιμές και πτώση μέχρι τέλους 2019

tags :
Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου βλέπει η  Goldman Sachs - Ανοδικά οι τιμές και πτώση μέχρι τέλους 2019

Οι δείκτες υψηλής συχνότητας δείχνουν ότι η παγκόσμια αγορά μετατοπίζεται σε εποχικά διορθωμένη έλλειψη από τα μέσα Φεβρουαρίου

Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου και μείωση του οριακού κόστους παραγωγής βλέπει η Goldman Sachs το επόμενο χρονικό διάστημα.  Συγκεκριμένα σύμφωνα με έκθεση του επενδυτικού οίκου μετά την ανάκαμψη από τα χαμηλότερα επίπεδα του Δεκεμβρίου, οι τιμές του Brent σταθεροποιήθηκαν κοντά στα $ 65 / bbl (βαρέλι) , φθάνοντας στις μέσες προβλέψεις του δεύτερου τριμήνου 2019 νωρίτερα από τις αναμενόμενες απώλειες εφοδιασμού.
Αυτή η προσφορά οδήγησε σε αυστηρότερη εφαρμογή της στρατηγικής "σοκ και δέος"από την Σαουδική Αραβία, η οποία αποσκοπεί στη γρήγορη και ισορροπημένη πρόοδο της αγοράς πριν από την ενεργοποίηση των παραγωγών σχιστολιθικού εκμεταλλευόμενη παράλληλα τις αυξανόμενες απώλειες στην προσφορά της Βενεζουέλας και του Καναδά.
Ήδη, οι δείκτες υψηλής συχνότητας δείχνουν ότι η παγκόσμια αγορά μετασχηματίζεται σε εποχικά προσαρμοσμένη έλλειψη από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Από την πλευρά της ζήτησης αναμένεται μέση αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 1,4 mb / d (εκατ. βαρέλια/ ημέρα)  για το 2019, σύμφωνα με την πολύ ισχυρή ανάπτυξη που είναι ορατή μέχρι στιγμής στα στοιχεία του Ιανουαρίου.
Επιπλέον, η πιθανή αναστροφή της μείωσης αποθεμάτων για τις Αναδυόμενες Οικονομίες που έλαβε χώρα το περασμένο έτος και η επιβράδυνση της εκτόπισης καυσίμων για παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να στηρίξουν τη ζήτηση το 2019.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs η στρατηγική του ΟΠΕΚ είναι να εξισορροπήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα την αγορά, δηλαδή να υπάρχει ισχυρή ζήτηση που θα κρατήσει τις τιμές και να αποχωρήσει από τις περικοπές μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή παράλληλα με τους παραγωγούς σχιστολιθικού το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
O επενδυτικός οίκος αναμένει μείωση του οριακού κόστους παραγωγής στο δεύτερο μισό του 2019, καθώς η λεκάνη Permian πεδινού σχιστόλιθου χαμηλού κόστους εισέρχεται στο παιχνίδι, οι παραγωγοί χαμηλού κόστους στο πλαίσιο του OPEC + αυξάνουν διαδοχικά την παραγωγή και καθυστερούμενα  έργα μεγάλου κύκλου από τις εκτός ΟΠΕΚ χώρες ξεκινούν.

 
go5.3


Βραχυπρόθεσμη άνοδος στις τιμές, διορθωτικά στο τέλος έτους

Ο συνδυασμός της βραχυπρόθεσμης εικόνας με μια ανεπαρκώς επενδυμένη πετρελαϊκή αγορά που υποστηρίζεται τεχνικά στις τιμές δημιουργεί ανοδικούς κινδύνους για τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη των 67,50 δολαρίων ανά βαρέλι.
Η μείωση του κόστους παραγωγής το 2ο τρίμηνο του 2019 θα οδηγήσει τις τιμές στο τέλος του έτους σε $ 60 / bbl.
Ο επενδυτικός οίκος βλέπει τις τιμές WTI σε έκπτωση 5,5 δολαρίων / bbl στο Brent το δεύτερο μισό  τους 2019, όταν η χωρητικότητα των αγωγών περιορισθεί αλλά μέχρι τότε  εκτιμάται ότι θα διαπραγματεύεται με έκπτωση 8,5 δολάρια / βαρέλι.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης