Επικαιρότητα

Βερούτης, Αγγελόπουλος και Ξηραδάκης στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Βερούτης, Αγγελόπουλος και Ξηραδάκης στελεχώνουν το  ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
Μήνυμα τεχνογνωσίας από τους νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Eπιλογές με τεχνογνωσία,προοπτική και κυρίως με κριτήρια που ξεφεύγουν από τις παλαιοκοκαμματικές πλατφόρμες δείχουν τα νέα πολιτικά στελέχη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Τρεις επιλογές από αυτούς είναι ο Άγης Βερούτης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Γιώργος Ξηραδάκης.
Αναλυτικά. Πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους περιλαμβάνει το δεύτερο «κύμα» 12 υποψηφίων ευρωβουλευτών που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΝΔ.
Πρόκειται για τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον δικηγόρο Γιάννη Ανδρουλάκη, την φιλόλογο και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, τον επιχειρηματία Άγη Βερούτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκο Γιαννή, τον πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, τον πρώην δήμαρχο και υφυπουργό Βασίλη Μιχαλολιάκο, την ηθοποιό Πέγκυ Σταθακοπούλου, την πρώην ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλλα, την οινοπαραγωγό Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της XRTC Business Consultants Γιώργο Ξηραδάκη.

Τι λένε οι υποψήφιοι - Μιχάλης Αγγελόπουλος, δικηγόρος,δήμαρχος Σάμου

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισα τις σπουδές μου στο Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Μελετών στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Από το 1986 μέχρι το 2004 άσκησα μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο κοινοτικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1995 - 2004), και Επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 2004 έως και το 2007 ήμουν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από το 2008 έως το 2009 διετέλεσα Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2013 ανέλαβα Νομικός Σύμβουλος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είμαι Δήμαρχος Σάμου και από τον Οκτώβριο του 2014, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Ταυτόχρονα, είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
 
Η πρόσφατη θητεία μου στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος, ως Δημάρχου ενός νησιού που απέχει 1250 μέτρα από την Τουρκία, αλλά και η θητεία μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μού διαμόρφωσαν μια ακλόνητη πεποίθηση: Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, πρέπει να έλθει σε πολύ πιο στενή επαφή με τις καθημερινές ανάγκες και τα βιώματα των πολιτών της. Αυτή την αμεσότητα μόνον η τοπική αυτοδιοίκηση, το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας, μπορεί να την προσφέρει. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης της Ε.Ε.

Άγης Βερούτης, επιχειρηματίας , αρθρογράφος

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στην Οικολογική Βιομηχανική Παραγωγή. Γεννήθηκα το 1964 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπου έζησα και εργάστηκα συνολικά δεκαεπτά χρόνια ως διοικητικός σύμβουλος στρατηγικής σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς όπως το "Προεδρικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη" και, ως Επισκέπτης Λέκτορας με αντικείμενο την Αειφόρο Ανάπτυξη, σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και business schools. Στην Ελλάδα επέστρεψα το 1999, και εργάστηκα ως διευθύνων σύμβουλος εταιρείας στο χώρο της Υγείας αναλαμβάνοντας 5 χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Από το 2003 ως σήμερα δραστηριοποιούμαι στην παροχή υπηρεσιών και σήμερα είμαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας στην καρδιά της παραγωγικής οικονομίας.
Θέλω να συνδράμω με κάθε τρόπο στο κοινό όραμα για την Ελλάδα που μας αξίζει. Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας μας να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Γιώργος Ξηραδάκης, ναυτιλία

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσα σε οικογένεια γιατρών, αλλά με κέρδισε η ελληνική ναυτιλία με την οποία ασχολήθηκα σε όλη μου τη ζωή. Αποφοίτησα από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκα σε ελληνικά πλοία ως Αξιωματικός Γέφυρας και συνέχισα τις σπουδές μου στη Μεγάλη Βρετανία στο City of London Polytechnic και την Ουαλία όπου απέκτησα  MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκα στη γαλλική τράπεζα Crédit Lyonnais τόσο στην Αθήνα  όσο και στο Παρίσι, ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσα  την εταιρεία XRTC Business Consultants ΕΠΕ η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis). Το 2010  η εταιρία μου πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή χρηματοδότηση κινεζικής τράπεζας στην ελληνική ναυτιλία και αναλαμβάνω σύμβουλος της China Development Bank στην Ελλάδα. Είμαι επίσης Σύμβουλος Διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά και χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για οργανισμούς της  Κίνας.

Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε μία νέα πορεία για την Ελλάδα με τόλμη, αποφασιστικότητα, δυναμισμό αλλά και με πίστη στην επιτυχία. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και ακόμη περισσότερο την ελληνική ναυτοσύνη. Γι’ αυτό θέλω να είμαι εκεί, για να βοηθήσω στις επερχόμενες αλλαγές δίνοντας έμφαση στον μοναδικό τομέα στην Ελλάδα που διαπρέπει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, την ελληνική ναυτιλία.

www.worldenergynews.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης