Φυσικό Αέριο

Νέο φορτίο LNG φέρνει από τις ΗΠΑ ο Μυτιληναίος - Οι λεπτομέρειες

Νέο φορτίο LNG φέρνει από τις ΗΠΑ ο Μυτιληναίος - Οι λεπτομέρειες

Ενισχύεται η σχέση του Ομίλου με τις ΗΠΑ

Νέο φορτίο με αμερικάνικο LNG φέρνει στις 12 Μαρτίου ο Μυτιληναίος από το Cove Point LNG
Η κίνηση αυτή αναδεικνύει τη στενή σχέση του Ομίλου με τους Αμερικανούς στην κατεύθυνση ανάπτυξης και τροφοδοσίας με LNG της περιοχής μας.
Όπως είναι γνωστό, η αμερικανική πλευρά έχει εκφράσει την στρατηγική της βούληση για να αξιοποιηθεί το υπό ανάπτυξη hub (ενεργειακός κόμβος) της περιοχής της Νοτιανατολικής Μεσογείου.
Μεταφέρονται 150.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου και το πλοίο που έχει αναλάβει την μεταφορά του LNG, ονομάζεται BW Gdf Suez Brussels.
Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός υγροποίησης Cove Point LNG της Dominion στο Μέριλαντ των ΗΠΑ είναι ο δεύτερος που λειτουργεί μετά το Sabine Pass της Cheniere Energy.
Διαθέτει χωρητικότητα αποθήκευσης 14,6 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (bcf) και ημερήσια δυνατότητα εξαγωγής 1,8 δις. κυβικών μέτρων.
Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1978, ωστόσο, η Dominion ανέλαβε την λειτουργία του τερματικού σταθμού από τον Williams τον Σεπτέμβριο του 2002.
Παράλληλα, ο τερματικός σταθμός είχε αρχικά τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης, ωστόσο το 2004 εγκαταστάθηκε πρόσθετη δεξαμενή και δύο άλλα ακολούθησαν το 2008.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης