Ενέργεια

Α.Λαγάκος: Κίνητρα για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε hub φυσικού αερίου

Α.Λαγάκος: Κίνητρα για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε hub φυσικού αερίου
Ο κ. Λαγάκος μίλησε ιδιαίτερα για το φυσικό αέριο, δίνοντας μεγάλη σημασία στην επιπρόσθετη αξία για την επιτυχή δημιουργία hub
Ερευνητές, πολιτικοί και σύμβουλοι του ενεργειακού τομέα έδωσαν το «παρών» και παρέθεσαν τις απόψεις τους για τις δυνατότητες της Ελλάδας στην ενέργεια, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Μεταξύ των ομιλητών, ήταν και ο πρόεδρος του Greek Energy Forum, κ. Αλέξανδρος Λαγάκος ο οποίος έκανε αναφορά σε στοιχεία και προϋποθέσεις που μπορούν να αναδείξουν την χώρα στον ενεργειακό τομέα.
«Για να καταφέρει η Ελλάδα να διακριθεί στον χώρο της ενέργειας, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί και όσοι εμπλέκονται στα συστήματα αποφάσεων.
Χρειάζεται να σταματήσουν να φτιάχνουν γραμμές στους χάρτες και να επικεντρωθούν στα στοιχεία αυτά που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας για να μας κάνουν καλύτερους και ανταγωνιστικούς ως χώρα» ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Λαγάκου στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο κ. Λαγάκος μίλησε ιδιαίτερα για το φυσικό αέριο, δίνοντας μεγάλη σημασία στην επιπρόσθετη αξία που μπορούν να αποκτήσουν οι όγκοι του εμπορίου που φτάνουν στην χώρα μας και να γίνει πραγματικά η χώρα hub, δηλαδή διαμετακομισιτικό κέντρο.
Μίλησε για τη σημασία του εμπορίου, της ύπαρξης του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στη ανάπτυξη δικτύων.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε «στις επενδύσεις, το ρυθμιστικό πλαίσιο ενέργειας, τη μείωση του κόστους ενέργειας, την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών και την αποθήκευση».
Ιδιαίτερη ωστόσο μνεία έκανε στην «ύπαρξη των κινήτρων», ώστε να ευοδωθούν όλα όσα σχεδιάζονται.
Τέλος, σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είναι ελκυστικό για τους πολιτικούς να μιλάμε για προγράμματα υποδομής και ενέργειας στην Ελλάδα που έχουμε χάσει το 25%, που η ανεργία είναι γεγονός και που οι νέοι φεύγουν.
Πρέπει, όμως, να μετατρέψουμε αυτή τη συζήτηση για την ενέργεια σε αυτά που πραγματικά φέρνουν κέρδος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης