Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ο Ντίνος Μπενρουμπή νέος πρόεδρος του ΕΣΑΗ - Μέχρι τώρα τελούσε χρέη αντιπροέδρου

Ο Ντίνος Μπενρουμπή νέος πρόεδρος του ΕΣΑΗ - Μέχρι τώρα τελούσε χρέη αντιπροέδρου
Προσεχώς αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα
Νέος πρόεδρος του ΕΣΑΗ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντίνος Μπερνρουμπή.
Ο κ. Μπενρουμπή είναι Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας (PROTERGIA) της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της KORINTHOS POWER S.A. και Πρόεδρος ή/και Διευθύνων Σύμβουλος όλων των θυγατρικών εταιριών ΑΠΕ της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
 Εργάζεται για τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ από τον Ιανουάριο 2006, όπου έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia Θερμοηλεκτρική ΑΕ μέχρι την συγχώνευση της με την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ. της ENDESA HELLAS, Γενικός Διευθυντής Μεταλλουργίας Μολύβδου-Ψευδαργύρου του ΟΜΙΛΟΥ/Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΟΡΙΚΗΣ ΑΕΒΕ, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DELTA PROJECT και Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας του ΟΜΙΛΟΥ/Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΟ Α.Ε.
Από τον Οκτώβριο 2012 είναι Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2017 ήταν επίσης Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ).
Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΙΤΑΝ Α.Ε. όπου εργάστηκε επί 25 χρόνια, τα τελευταία από αυτά ως Διευθυντής Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος. Το 2004 και για τα επόμενα 2 χρόνια εργάστηκε στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ ως Γενικός Διευθυντής της ΕΛΒΑΛ Α.Ε.
Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Rice University (USA) και κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων στη Μηχανολογία (Rice University) και στο Management (Troy State University, USA).
Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας» αποτελεί μια πρωτοβουλία των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες έχοντας ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις €1,5 δισ. σε έξι (6) σύγχρονες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες φυσικού αερίου, αποφάσισαν τη σύσταση του συνδέσμου με βασικό στόχο την προώθηση και διαχείριση θεμάτων παραγωγής και διάθεσης αξιόπιστης, οικονομικής και φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την απελευθέρωση της αγοράς όλων των ενεργειακών πρώτων υλών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης