Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak : Κάτω από τα 97.000 βαρέλια την ημέρα η ρωσική παραγωγή πετρελαίου τον Φεβρουάριο

tags :
Novak : Κάτω από τα 97.000 βαρέλια την ημέρα η ρωσική παραγωγή πετρελαίου τον Φεβρουάριο
O ρώσος υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε με εκπροσώπους κορυφαίων ρωσικών πετρελαϊκών εταιρείων για να συζητήσουν την πρόοδο στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Η Ρωσική παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 97.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) το Φεβρουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak  την Παρασκευή 1/3/2019 , αποδίδοντας την μείωση ύψους 228.000 bpd στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας πετρελαίου.
Ο Οκτώβριος χρησιμοποιήθηκε ως βασικός μήνας για το σύμφωνο του ΟΠΕΚ με άλλους κορυφαίους παγκόσμιους παραγωγούς πετρελαίου που λήγει στα τέλη Ιουνίου.
Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί θα αναθεωρήσουν τη συμφωνία στα μέσα Απριλίου στη Βιέννη και ο Novak δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς για να πει εάν η συμφωνία θα επεκταθεί πέρα ​​από το αρχικό εύρος του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους κορυφαίων ρωσικών πετρελαϊκών εταιρείων για να συζητήσουν την πρόοδο στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Πηγή του Reuters ανέφερε ότι η μέση παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία ήταν περίπου 11,34 εκατομμύρια bpd το Φεβρουάριο, η οποία είναι μόλις 75.000 βαρέλια ημερησίως χαμηλότερη από το επίπεδο του Οκτωβρίου.
Η προσφορά πετρελαίου του ΟΠΕΚ υποχώρησε σε τετραετές χαμηλό το Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης