Φυσικό Αέριο

Εγκρίθηκε από την ΡΑΕ η κατασκευή τερματικού σταθμού LNG της Μotor Oil στην Κόρινθο

Εγκρίθηκε από την ΡΑΕ η κατασκευή τερματικού σταθμού LNG της Μotor Oil στην Κόρινθο
Η άδεια της ΡΑΕ έχει διάρκεια 50 ετών, ενώ όπως αναφέρεται,το FSRU θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένο σε σταθερό σημείο επί πλωτής εξέδρας και θα απέχει απόσταση περίπου 1,5 χλμ νοτιοδυτικά από την υφιστάμενη προβλήτα παραλαβής πετρελαϊκών προϊόντων του Διυλιστηρίου της Μότορ Όιλ
Στην χορήγηση άδειας ΑΣΦΑ στην «ΔΙΩΡΥΓΑ GAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ», εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη., προχώρησε η ΡΑΕ, με βάση την απόφαση που έλαβε.
Ειδικότερα, το σχέδιό της αφορά την κατασκευή και λειτουργία ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο περιλαμβάνει την υλοποίηση:
Α. Υπεράκτιου Πλωτού Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ ο οποίος περιλαμβάνει: • Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (Floating Storage and Regasification Unit) [FSRU] • Πλωτό Αγκυροβόλιο πολλαπλών σημείων πρόσδεσης / πλωτών ναύδετων (buoys) για την πρόσδεση του FSRU στην πρύμνη και την πλώρη.
B. Υποθαλάσσιου και Χερσαίου αγωγού Φυσικού Αερίου για τη διοχέτευση του φυσικού αερίου στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) μέσω νέου Μετρητικού Σταθμού. 

Η άδεια της ΡΑΕ έχει διάρκεια 50 ετών, ενώ όπως αναφέρεται,το FSRU θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένο σε σταθερό σημείο επί πλωτής εξέδρας και θα απέχει απόσταση περίπου 1,5 χλμ νοτιοδυτικά από την υφιστάμενη προβλήτα παραλαβής πετρελαϊκών προϊόντων του Διυλιστηρίου της Μότορ Όιλ. Το FSRU θα έχει μήκος περίπου 300 μ. μαζί με τον πυργίσκο πρόσδεσης και πλάτος περί τα 50 μ., ενώ θα έχει εκτόπισμα νεκρού φορτίου περίπου 80.000 τόνους. Θα έχει τέσσερις δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης ΥΦΑ συνολικής χωρητικότητας 135.000-170.000 m3.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, αναφέρεται ότι οι εργασίες κατασκευής θα ολοκληρωθούν εντός σαράντα έξι μηνών από τη χορήγηση της Άδειας. Η κατασκευή του ΑΣΦΑ περιλαμβάνει την εκτέλεση των κάτωθι επιμέρους έργων και εργασιών:

1) Σχετικά με το FSRU: Κατάρτιση σύμβασης για τη μακρόχρονη χρηματοδοτική μίσθωση FSRU. Πιστοποίηση του FSRU από διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό. Πρόσδεση FSRU σε πλωτή εξέδρα, σύνδεση με υποθαλάσσια PLEM και υποθαλάσσιο αγωγό Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης.
2) Σχετικά με την πλωτή εξέδρα: Κατασκευή Πλωτής Εξέδρας για την πρόσδεση του FSRU.
3) Σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό: Εργασίες διαμόρφωσης θαλάσσιου πυθμένα και εγκατάστασης υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης. Διαμόρφωση σημείου εξόδου και σύνδεσης με τον χερσαίο αγωγό.
4) Σχετικά με τον χερσαίο αγωγό: Εργασίες κατασκευής χερσαίου αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης.
5) Σχετικά με τη σύνδεση με το ΕΣΦΑ: Σύνδεση με το ΕΣΦΑ μέσω νέου μετρητικού σταθμού. Έναρξη Εμπορικής Λειτουργίας: Ο χρόνος για τις εργασίες δοκιμής και έναρξης εμπορικής λειτουργίας του ΑΣΦΑ θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΑΣΦA.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την απόφαση
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης