Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Αυξήθηκε η κατανάλωση άνθρακα για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Κίνα

Αυξήθηκε η κατανάλωση άνθρακα για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Κίνα
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε πέρσι κατά 8,5%, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας.
Αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κατανάλωση άνθρακα στην Κίνα το 2018, αλλά το μερίδιό του υποχώρησε κατά 60% στο πλαίσιο της προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όπως αναμεταδίδει το cnbc, ο μεγαλύτερος καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο χρησιμοποίησε 1% περισσότερο άνθρακα σε απόλυτους αριθμούς πέρυσι από ότι το 2017, ανέφερε σε ετήσια ανακοίνωση το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας. Η κατανάλωση άνθρακα αυξήθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια το 2017.
Ωστόσο, ο άνθρακας αντιπροσώπευε μόλις το 59% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Κίνας πέρυσι, μειωμένος κατά 1,4 εκατοστιαίες μονάδες από το 2017, ενώ το φυσικό αέριο, η πυρηνική ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν συνολικά το 22,1%, δηλαδή 1,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Αυτό φέρνει τον μεγαλύτερο αποστολέα αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο πιο κοντά στον στόχο του να μειώσει το ποσοστό άνθρακα στο ενεργειακό μίγμα του κάτω από 58% μέχρι το 2020.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι η συνολική κατανάλωση ενέργειας της Κίνας αυξήθηκε κατά 3,3% από έτος σε έτος το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε πέρσι κατά 8,5%, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας.
Σε σημείωμά της, η αναλύτρια της περιβαλλοντικής ομάδας της Greenpeace, Lauri Myllyvirta σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας: «Τα καλά νέα είναι ότι η ανανεώσιμη ενέργεια συνέχισε να αναπτύσσεται ταχύτατα το 2018 και εισήχθησαν νέες επιθετικές πολιτικές για την ατμοσφαιρική ρύπανση».
Ωστόσο, η ραγδαία άνοδος της κατανάλωσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της κατανάλωσης οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας, οδήγησε ακόμη στο μεγαλύτερο κέρδος στις εκπομπές CO2 από το 2013 τουλάχιστον, σύμφωνα με τον Myllyvirta.
"Η αύξηση της κατανάλωσης άνθρακα από τα τέλη του 2016 οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και στην επέκταση της ιδιαίτερα ρυπογόνου βιομηχανίας άνθρακα-χημικής βιομηχανίας", ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης