Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λ. Οίκος: O Trump θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Β. Κορέα

tags :
Λ. Οίκος: O Trump θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Β. Κορέα
Θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, είπε ο Donald Trump στους Shinzo Abe και Moon Jae-in
Θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, στους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, Shinzo Abe και Moon Jae-in, όπως γνωστοποίησε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders.
Σύμφωνα με τη Sanders, o πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, κατά τη διάρκεια της πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, μετά την αποτυχία της συνόδου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un.
«Τους είπε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες», επεσήμανε η εκπρόσωπος, η οποία διευκρίνισε ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες είχαν διάρκεια περίπου 15 λεπτά έκαστη.
Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ διατύπωσε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα με στόχο την επίτευξη μιας «διαρκούς ειρήνης και μιας πλήρους κι επαληθεύσιμης αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Stephane Dujarric.
«Ελπίζουμε όλοι μας ότι αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Κανείς, κι αυτό περιλαμβάνει τον γενικό γραμματέα, δεν πίστεψε ποτέ ότι αυτή η διαδικασία με τη Βόρεια Κορέα θα είναι εύκολη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «μια θαρραλέα διπλωματία» για την επίλυση της κρίσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης