Ενέργεια

Αισιοδοξία Αναστασιάδη για τα ευρήματα στην κυπριακή ΑΟΖ

Αισιοδοξία Αναστασιάδη για τα ευρήματα στην κυπριακή ΑΟΖ
Το κοίτασμα είναι σε καλό βάθος, το φυσικό αέριο εμπορικά εκμεταλλεύσιμο και οι γενικότερες συνθήκες φαίνεται να ευνοούν την εξόρυξή του
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, Τρίσταν Ασπρέϊ, για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Μετά την συνάντηση ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό twitter: «Με αισιοδοξία συνεχίζουμε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς μας».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου, το Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση των εργασιών γεώτρησης στον στόχο "Δελφύνη" και ότι το γεωτρύπανο θα συνέχιζε τις εργασίες του στον στόχο "Γλαύκος" στο ίδιο τεμάχιο.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, στο τεμάχιο 10 εντοπίστηκε δομή πετρωμάτων ανάλογη με εκείνη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζor και ανάλογη μορφολογία.
Το κοίτασμα είναι σε καλό βάθος, το φυσικό αέριο εμπορικά εκμεταλλεύσιμο και οι γενικότερες συνθήκες φαίνεται να ευνοούν την εξόρυξή του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτά διαπιστώνουν οι έρευνες της κοινοπραξίας ΕxxonMobil - Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης