Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 214 MW από την Alinta Energy στην Αυστραλία

Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 214 MW από την Alinta Energy στην Αυστραλία
Το Yandin Wind Farm είναι το πρώτο αιολικό έργο που ανέπτυξε η Alinta και η μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στην ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι σήμερα
Εντολή για την κατασκευή αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 214 MW στη Δυτική Αυστραλία, έλαβε η Vestas από την κορυφαία αυστραλιανή επιχείρηση Alinta Energy.
Ειδικότερα, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του εν λόγω έργου το αιολικό πάρκο θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του κράτους, παρέχοντας οικονομικά προσιτή ανανεώσιμη ενέργεια σε περισσότερα από 200.000 σπίτια, δήλωσε η Vestas.
Παράλληλα, το Yandin θα διαθέτει 51 τουρμπίνες V150-4,2 MW με ύψος κόμβων 105 μέτρων για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση στις συγκεκριμένες ανέμους της περιοχής. Οι εμπορικές δραστηριότητες προγραμματίζονται να αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2020.
«Με την ολοκλήρωση του έργου, η Alinta θα μειώσει τη χρήση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό κόστος και αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της ανανεώσιμης ενέργειας στην Αυστραλία» αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Τέλος, το Yandin Wind Farm είναι το πρώτο αιολικό έργο που ανέπτυξε η Alinta και η μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στην ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι σήμερα, που αποτελεί μέρος του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αυστραλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης