Πετρέλαιο

ΕΙΑ:Υποχώρησαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ - Άνοδος πάνω από 3% για το αργό

tags :
ΕΙΑ:Υποχώρησαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ - Άνοδος πάνω από 3% για το αργό
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 8,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Φεβρουαρίου, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν σημαντικά, παρά την άνοδο της παραγωγής σε υψηλά επίπεδα και τα άφθονα αποθέματα  στον κόμβο Cushing της Οκλαχόμα, ανακοίνωσε  την Τετάρτη  η Energy Information Administration (ΕΙΑ) οδηγώντας σε άνοδο πάνω από 3% στα 57 δολάρια την τιμή του αργού.
Μετά από πέντε διαδοχικές εβδομαδιαίες ανόδου, τα αποθέματα αργού σε εθνικό επίπεδο υποχώρησαν κατά 8,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Φεβρουαρίου, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ωστόσο, τα αποθέματα αργού στο Cushing, ο κόμβος παράδοσης για τα αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 46,7 εκατομμύρια βαρέλια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2017.
Η παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ ύψους 12,1 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, φθάνοντας τα 100,000 bpd  την προηγούμενη εβδομάδα σε ιστορικό ρεκόρ.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατομμύρια bpd στα 2,6 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι εξαγωγές υποχώρησαν 248.000 bpd από το υψηλό ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.
Η μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου ήταν το αποτέλεσμα της υποχώρησηςτων εισαγωγών καθώς οι εξαγωγές αργού έφτασαν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως », δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών επέκτειναν τα κέρδη τους μετά την ανακοίννωση των στοιχείων και διαπραγματεύονταν 1,78 δολάρια στα 57,28 δολ. το βαρέλι στις 11:04 π.μ. (1604 GMT).
Περί τις 19:20  ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο 3,21% στα 57,28 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 2,15% στα 66,61 δολάρια το βαρέλι.
"Η μείωση των αποθεμάτων ήταν αξιοσημείωτη καθώς ρυθμός των διυλιστηρίων παραμένει υποτονικός λόγω ορισμένων εποχιακών ανακατατάξεων", δήλωσε ο Kilduff.
Οι ροές διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 179.000 bpd καθώς τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 87,1% της συνολικής χωρητικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Στην Ανατολική Ακτή, ωστόσο, η χρήση υποχώρησε στο 60%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,7 εκατ. Βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 304.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.


 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης