Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Khalid al-Falih: Πολλά κράτη υπονομεύουν την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα

Khalid al-Falih: Πολλά κράτη υπονομεύουν την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα
Πολλά κράτη που καταναλώνουν χρήματα θέτουν μη ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih για τις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών στον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, έκανε λόγο για περισσότερες επενδύσεις στην ενέργεια και προειδοποίησε ότι οι πολιτικές σε πολλές χώρες υπονομεύουν την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα, όπως αναμεταδίδει το reuters.
«Πολλά κράτη που καταναλώνουν χρήματα θέτουν μη ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας και θεσπίζουν μέτρα που υπονομεύουν την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός στο περιθώριο μιας εκδήλωσης του κλάδου στο Ριάντ.
«Βρίσκουμε αυξανόμενη πίεση - συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών, οικονομικών και μέσων ενημέρωσης - για να μειώσουμε πρόωρα τις επενδύσεις στη συμβατική ενέργεια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα τρισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την ανάπτυξη ζωτικών συμβατικών πηγών ενέργειας, είναι απίθανο να βρεθούν για να πραγματοποιηθούν», συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης