Τελευταία Νέα

GWEC: Η Κίνα συνεχίζει να ηγείται στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας

GWEC: Η Κίνα συνεχίζει να ηγείται στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας
Οι αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Νοτιοανατολική Ασία και η παγκόσμια υπεράκτια αγορά υπόσχονται σημαντική ανάπτυξη, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φθάσει σε σχετικά σταθερούς όγκους
Η μεγαλύτερη στον κόσμο είναι η βιομηχανία αιολικής ενέργειας της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), με χωρητικότητα 21.200 MW σε χερσαία και χωρητικότητα 1.800 MW υπεράκτιας ενέργειας το 2018.
Η συνολική χωρητικότητα των ανεμογεννητριών ανήλθε στα 591 GW στο τέλος του 2018, αύξηση 9,6% σε σύγκριση με το 2017.
Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στην αιολική βιομηχανία σημείωσαν πτώση 3,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία.
«Από το 2014, η παγκόσμια βιομηχανία αιολικής ενέργειας έχει προσθέσει πάνω από 50 GW νέας χωρητικότητας ετησίως και περιμένουμε 55 GW ή περισσότερα να προστίθενται κάθε χρόνο μέχρι το 2023», δήλωσε ο Karin Ohlenforst, διευθυντής της Market Intelligence στο GWEC.

544


Οι αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Νοτιοανατολική Ασία και η παγκόσμια υπεράκτια αγορά υπόσχονται σημαντική ανάπτυξη, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φθάσει σε σχετικά σταθερούς όγκους.
Ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC, αναμένει την τεράστια ανάπτυξη στην Ασία κατά την επόμενη δεκαετία, ως μέρος της συνεχιζόμενης μετάβασης από την Ευρώπη στην Ασία για την αιολική ενέργεια.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κυβερνητική στήριξη και η πολιτική είναι τα κλειδιά για την ταχύτερη ανάπτυξη της αγοράς σε περιοχές όπως η Νοτιοανατολική Ασία.
Η Κίνα έχει προωθήσει πράσινους πόρους όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.
Ο έλεγχος της ρύπανσης θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα, καθώς η κυβέρνηση το κατέστησε μία από τις τρεις "σκληρές μάχες" που θα αντιμετωπίσει για τα επόμενα τρία χρόνια, παράλληλα με τη σημαντική πρόληψη των κινδύνων και τη φτώχεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης