Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία 69 εκατ. ευρώ της Siemens Gamesa στη Βοσνία - Θα προμηθεύσει με ανεμογεννήτριες την EPBiH

Συμφωνία 69 εκατ. ευρώ της Siemens Gamesa στη Βοσνία - Θα προμηθεύσει με ανεμογεννήτριες την EPBiH
θα προμηθεύσει 15 τουρμπίνες και θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο στο οροπέδιο Podvelezje κοντά στη νότια πόλη Mostar
Η εταιρεία κατασκευής αιολικών στροβίλων, Siemens Gamesa, υπέγραψε σύμβαση ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ την Τρίτη 26/2/2019 για να προμηθεύσει την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής της Βοσνίας EPBiH με ανεμογεννήτριες για ένα μελλοντικό αιολικό πάρκο ισχύος 48 MW (MW).
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η εταιρεία θα προμηθεύσει 15 τουρμπίνες και θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο στο οροπέδιο Podvelezje κοντά στη νότια πόλη Mostar.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 21 μήνες, ανακοίνωσε η EPBiH.
Επίσης θα αναλάβει το service των στροβίλων για πέντε χρόνια.
Το συνολικό κόστος κατασκευής του αιολικού πάρκου, το πρώτο στο χαρτοφυλάκιο της EPBiH, διαμορφώθηκε σε περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ.
Θα παράγει 130 gigawatt ώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετό για να καλύπτει τις ανάγκες 6.500 νοικοκυριών, ανέφερε η EPBiH.
Για να βοηθήσει την EPBiH να προχωρήσει στο έργο, η γερμανική κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW χρηματοδότησε με 65 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η EPBiH θα αναλάβει το υπόλοιπο κόστος.
Η Βοσνία παράγει το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και το υπόλοιπο από υδροηλεκτρική ενέργεια. Σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στο 43% έως το 2020.
Πολλοί επενδυτές επιδιώκουν να προσθέσουν περίπου 500 MW σε αιολική δυναμικό στη Βοσνία τα επόμενα χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής έχει τεθεί σε λειτουργία μόνο ένα αιολικό πάρκο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης