Επικαιρότητα

Παρέμβαση ΤτΕ και Παντελιά στην Attica bank: Ζητάει ακρόαση του Προέδρου Ρουμελιώτη στις 4/3 με πρόσχημα ότι λειτουργεί ως «εκτελεστικός»

tags :
Παρέμβαση ΤτΕ και Παντελιά στην Attica bank: Ζητάει ακρόαση του Προέδρου Ρουμελιώτη στις 4/3 με πρόσχημα ότι λειτουργεί ως «εκτελεστικός»
Νομικοί κύκλοι θεωρούν τελείως έωλη την παρέμβαση Στουρνάρα, ΤτΕ και Παντελιά στην Attica bank, βλέπουν πολιτικά παιχνίδια λόγω της εμπλοκής Τσίπρα και θεωρούν την επιστολή Παντελιά προκλητική παρέμβαση στην ανεξαρτησία μιας τράπεζας...
Με προκλητικό τρόπο, που αποτελεί παρέμβαση στην λειτουργία της Attica bank και ξεπερνάει τα όρια της εποπτικής αρχής η Τράπεζας της Ελλάδος δια μέσω του Σπύρου Παντελιά επικεφαλής της διεύθυνσης Εποπτείας ζητάει από τον Πρόεδρο της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη ακρόαση στις 4 Μαρτίου 2019 την ερχόμενη Δευτέρα.
Η επιστολή αναφέρει ουσιαστικά ότι τον καλεί σε ακρόαση επειδή ως πρόεδρος της Attica bank συμπεριφέρεται ως εκτελεστικός στο διοικητικό συμβούλιο και με τις πράξεις του δεν συμβάλλει στην εσωτερική ηρεμία της τράπεζας.
Σε μια εμετική τύπου επιστολή που προσβάλλει την λειτουργία της Attica bank ο Παντελιάς κατ΄ εντολή του Γιάννη Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ προσπαθεί με πραξικοπηματικό τρόπο είτε να εκδιώξουν τον Ρουμελιώτη και να τον εξωθήσουν σε παραίτηση, είτε να τον διαπομπεύσουν…
Το παράδοξο είναι ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ήταν αυτός που αποκάλυψε το σκάνδαλο της χρηματοδότησης του επιχειρηματία Καλογρίτσα (Τοξότης).
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Attica bank ήταν αυτός που έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο και ζήτησε από την επιθεώρηση να ελέγξει όλα τα δάνεια Καλογρίτσα.
Από το πόρισμα προκύπτει ότι χορηγήθηκαν 119 εκατ με μόλις 25 εκατ εξασφαλίσεις.
Ο Πρόεδρος της Attica bank ήταν αυτός που με απόφαση του ζήτησε να επιστραφούν τα προβληματικά δάνεια που είχε χορηγήσει η Attica bank στα κόμματα από το fund που τα είχε πάρει στο πλαίσιο της τιτλοποίησης…
Ο Ρουμελιώτης ήταν αυτός που συνέβαλλε θετικά ώστε να κλείσει η δεύτερη τιτλοποίηση των 700 εκατ ευρώ NPEs και αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για την διάσωση της τράπεζας την ίδια τιγμή που η πρώτη τιτλοποίηση των 1,31 δισεκ. καρκινοβατεί.
Ο βασικός λόγος για τον οποίο καλείται σε ακρόαση από την Τράπεζα της Ελλάδος ο Ρουμελιώτης, δεν είναι ούτε οι σχέσεις του με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη, ούτε βεβαίως ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός Πρόεδρος, αυτά αποτελούν αστειότητες.
Ο βασικός λόγος είναι ότι παρενέβη ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός και ζήτησε να παραμείνει ο Ρουμελιώτης Πρόεδρος της Attica bank και αυτό δεν μπορούσε να το ανεχθεί ο Στουρνάρας ο οποίος έχει κινηθεί με δόλο όλο αυτό το διάστημα παρεμβαίνοντας στις διαδικασίες εκλογής CEO ακόμη και στις συστημικές τράπεζες.
Έτσι έδωσε εντολή στον κατηγορούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπύρο Παντελιά να καλέσει σε ακρόαση τον Ρουμελιώτη.
Είναι τόσο προκλητικά αδιαφανής η διαδικασία που ακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος που από την Attica bank έχει καλέσει μόνο τον Ρουμελιώτη για απολογία – ακρόαση…τον μόνο που δεν είναι κατηγορούμενος σε καμία υπόθεση.
Ο κατηγορούμενος Στουρνάρας, ο κατηγορούμενος Παντελιάς καλούν σε ακρόαση τον Ρουμελιώτη ως πρόεδρο της Attica bank που δεν έχει κατηγορηθεί για καμία υπόθεση.
Νομικοί κύκλοι θεωρούν τελείως έωλη την παρέμβαση Στουρνάρα, ΤτΕ και Παντελιά στην Attica bank, βλέπουν πολιτικά παιχνίδια λόγω της εμπλοκής Τσίπρα και θεωρούν την επιστολή Παντελιά προκλητική παρέμβαση στην ανεξαρτησία μιας τράπεζας, που ξεπερνάει τα όρια της εποπτείας.
Είναι ξεκάθαρο τι πάει να συμβεί, με πραξικοπηματικό τρόπο και χρησιμοποιώντας δόλια μέσα η Τράπεζα της Ελλάδος θέλει να αντικαταστήσει τον Ρουμελιώτη όχι γιατί είναι εκτελεστικός και άλλες τέτοιες ανοησίες που αναφέρει ο Παντελιάς αλλά γιατί θέλει να ελέγχει πλήρως την Attica bank...

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης