Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επένδυση της Air Liquide στο μεγαλύτερο ηλεκτρολύτη πολυμερικής μεμβράνης παγκοσμίως για παραγωγή υδρογόνου

tags :
Επένδυση της Air Liquide στο μεγαλύτερο ηλεκτρολύτη πολυμερικής μεμβράνης παγκοσμίως για παραγωγή υδρογόνου

Η Air Liquide θα εγκαταστήσει έναν ηλεκτρολύτη με ισχύ 20 MW, αυξάνοντας κατά 50% την τρέχουσα δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής υδρογόνου που βρίσκεται στο Bécancour, στο Québec (Καναδάς)

Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στον Καναδά τον μεγαλύτερο παγκοσμίως ηλεκτρολύτη πολυμερικής μεμβράνης (PEM – Proton Exchange Membrane) με δυναμικότητα 20 megawatt (MW) για την παραγωγή υδρογόνου χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η επένδυση αυτή δηλώνει την πρόθεσή του Ομίλου να παραμείνει στις αγορές ενεργειακών τεχνολογιών υδρογόνου μακροπρόθεσμα, καθώς και τη φιλοδοξία του να αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στην προμήθεια υδρογόνου, το οποίο προέρχεται μέσα από διαδικασίες χωρίς εκπομπές διοξειδίου  του άνθρακα.  

Η Air Liquide θα εγκαταστήσει έναν ηλεκτρολύτη με ισχύ 20 MW, αυξάνοντας κατά 50% την τρέχουσα δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής υδρογόνου που βρίσκεται στο Bécancour, στο Québec (Καναδάς). Αυτός ο νέος ηλεκτρολύτης PEM, με τεχνολογία Hydrogenics, θα είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και θα καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση υδρογόνου χωρίς άνθρακα. Καθώς το Bécancour βρίσκεται κοντά στις μεγάλες βιομηχανικές αγορές του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι τομείς της βιομηχανίας και της βιώσιμης κινητικότητας της Βόρειας Αμερικής διασφαλίζουν έτσι την κάλυψη των αναγκών τους σε υδρογόνο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα.

Αυτή η νέα μονάδα παραγωγής θα μειώσει σημαντικά την ένταση άνθρακα, σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής υδρογόνου, καθώς θα αποτραπούν εκπομπές περίπου 27.000 τόνων CO2 ανά έτος, που αντιστοιχούν σε περίπου 10.000 επιβατικά αυτοκίνητα κλειστού τύπου (sedan) ετησίως.

Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της American Air Liquide Holdings, Inc., σχολίασε: «Με τη συγκεκριμένη επένδυση, διασφαλίζεται ότι οι τομείς βιομηχανίας και βιώσιμης κινητικότητας στη Βόρεια Αμερική θα εξακολουθούν να προμηθεύονται  υδρογόνο χωρίς εκπομπές άνθρακα. Εντάσσεται κι αυτή στο ίδιο πλαίσιο με την επένδυση στον τομέα του υδρογόνου για τις αγορές ενέργειας στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, που πρόσφατα ανακοινώθηκε. Και οι δύο επενδύσεις αντικατοπτρίζουν τους στόχους του Ομίλου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: να μειώσει την ένταση άνθρακα στις δραστηριότητες του και να συνεργαστεί με τους πελάτες του προς την ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιομηχανίας και μίας κοινωνίας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης