Η Iberdrola επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη με επενδύσεις ύψους 34 δισ. ευρώ μέχρι το 2022

Η Iberdrola επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη με επενδύσεις ύψους 34 δισ. ευρώ μέχρι το 2022
Το 2018-2022, οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ισπανία θα ανέλθουν σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αύξηση κατά 40% από τις αρχικές εκτιμήσεις του σχεδίου
Ενισχύεται η θέση της ισπανικής Iberdrola στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας, έπειτα από την προσθήκη αγωγού άνω των 10.000 MW στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Ειδικότερα, στην Ισπανία ο όμιλος θα επενδύσει 8 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 4,2 θα διατεθούν για τις ΑΠΕ. Παράλληλα, ο όμιλος σκοπεύει να τριπλασιάσει την ισχύ της αιολικής ενέργειας και της ηλιακής ενέργειας στη χώρα με τουλάχιστον 10.000 νέα ΜW σε λειτουργία μέχρι το 2030.
Ο Όμιλος θα έχει κεφάλαια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εξέλιξη μέχρι τα τέλη του 2022, γεγονός που εγγυάται τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ignacio Galán, «μέσω αυτού του σχεδίου, δίνουμε μεγάλη ώθηση στη μετάβαση σε ένα ενεργειακό μοντέλο χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μας αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ και η παραγωγική μας ικανότητα θα είναι σχεδόν 40% υψηλότερη μέχρι το τέλος του 2022».
Συγκεκριμένα, από τη συνολική επένδυση ύψους 34 δισ. ευρώ, το 86% θα είναι σε ρυθμιζόμενες ή μακροπρόθεσμες συμβάσεις.

Νέες ευκαιρίες - οδηγώντας τη μετάβαση στην ενέργεια

Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης ενεργειακής ζήτησης, η μετάβαση στην ενέργεια απαιτεί την εφαρμογή ενός καθαρού, αξιόπιστου και ευφυούς ενεργειακού μοντέλου που διευκολύνει την ηλεκτροδότηση της οικονομίας. Χάρη στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, αυτή η μετάβαση είναι τώρα δυνατή με χαμηλότερο κόστος, συνοδευόμενη από ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των πελατών.
Με αυτή την έννοια, ανοίγονται νέες ευκαιρίες για την Iberdrola. Η εταιρεία θα μπορέσει να αναλάβει νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, καθώς και να θέσει σε λειτουργία νέα στοιχεία μεταφοράς και διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση παρουσίασε πρόσφατα το Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλιματικής (NECP) για το 2021-2030, η εταιρεία θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της στην πρωτοπορία της ανανεώσιμης ενέργειας, οδηγώντας τη μετάβαση στην ενέργεια. Η εταιρεία θα διαθέσει 3.000 MW νέας αιολικής και ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2022 - μέχρι 51.9% από το τέλος του 2018 - και 10.000 νέες MW έως το 2030, γεγονός που σημαίνει ότι η παραγωγική δυναμικότητα της ηλιακής και ηλιακής ενέργειας θα έχει τριπλασιαστεί . Η Iberdrola έχει σήμερα 700 MW υπό κατασκευή, συν 2500 MW υπό ανάπτυξη και έργο αγωγού άνω των 7.000 MW.
Το 2018-2022, οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ισπανία θα ανέλθουν σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αύξηση κατά 40% από τις αρχικές εκτιμήσεις του σχεδίου. Οι νέες ανανεώσιμες πρωτοβουλίες στην Ισπανία θα διπλασιάσουν το ποσό των επενδύσεων σε 4,2 δισ. Ευρώ για το διάστημα των τεσσάρων ετών. Για να τα παραδώσει, πρέπει να εδραιωθεί ένα μακροπρόθεσμο ρυθμιστικό πλαίσιο, παρέχοντας έτσι ασφάλεια και σταθερότητα στις επενδύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης