Έγκριση κρατικών ενισχύσεων από την ΕΕ για πλωτά αιολικά πάρκα στη Γαλλία

Έγκριση κρατικών ενισχύσεων από την ΕΕ για πλωτά αιολικά πάρκα στη Γαλλία
Η Γαλλία επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας σε 23% μέχρι το 2020
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επενδυτική και λειτουργική ενίσχυση τεσσάρων αιολικών πάρκων της Γαλλίας.
Ειδικότερα, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βρει τέσσερα γαλλικά σχέδια που προωθούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις» σύμφωνα με την ανακοίνωση προσθέτοντας ότι τα μέτρα αυτά θα συμβάλλουν περαιτέρω στην επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της ΕΕ.
Παράλληλα, το « ύψος της ενίσχυσης που χορηγείται στα τέσσερα έργα είναι ανάλογο και θα αποφύγει την υπεραντιστάθμιση για τους δικαιούχους της δημόσιας στήριξης».
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που εγκρίθηκε το 2009, η Γαλλία επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας σε 23% μέχρι το 2020.
Τα έργα έχουν σκοπό να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Η Επιτροπή εξήγησε ότι καθένα από τα τέσσερα πιλοτικά αιολικά πάρκα θα χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο συνδυασμό τουρμπίνας, πλωτήρα και καλωδίων.
Ο στόχος της δημόσιας υποστήριξης είναι να δοκιμάσει αυτές τις διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις, με τον μακροπρόθεσμο στόχο να δοκιμάσει αυτή την τεχνολογία πριν την αναπτύξει σε μεγαλύτερη κλίμακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης