Επιχειρήσεις

Νέα μελέτη της Schneider Electric για τα οφέλη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στη Διαχείριση Ενέργειας και τον Αυτοματισμό για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Νέα μελέτη της Schneider Electric για τα οφέλη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στη Διαχείριση Ενέργειας και τον Αυτοματισμό για επιχειρήσεις και οργανισμούς
Η έκθεση βασίζεται σε μελέτη 230 έργων πελατών κατά τα τελευταία 5 χρόνια που παράγουν σημαντικά, μετρήσιμα επιχειρηματικά οφέλη
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού, κυκλοφόρησε την Παγκόσμια Έκθεση για τα Οφέλη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Global Digital Transformation Benefits Report 2019), παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τη δύναμη της ψηφιοποίησης σε όλο το φάσμα της παγκόσμιας βιομηχανίας, του εμπορίου και του δημόσιου τομέα. Αυτά τα στοιχεία τεκμηριώνουν ποσοτικά επιχειρηματικά οφέλη που απορρέουν από τη μελέτη 230 έργων πελατών της Schneider Electric που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε 41 χώρες. Όλα αυτά τα έργα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure.
Ο στόχος αυτής της έκθεσης είναι να παρέχει στους αναγνώστες ένα χρήσιμο και ρεαλιστικό σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού στη διαχείριση ενέργειας και στον αυτοματισμό. Στο κέντρο αυτής της έκθεσης υπάρχουν 12 βασικά επιχειρηματικά οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτά τα οφέλη χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, κάθε μία από τις οποίες είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων: κεφαλαιουχικές δαπάνες (CapEx), λειτουργικές δαπάνες (OpEx), καθώς και βιωσιμότητα, ταχύτητα και απόδοση. Η έκθεση επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς της οικονομίας - Κτίρια, Data Centers, Βιομηχανία και Υποδομές – όλοι αυτοί οι τομείς υπόκεινται σε μετασχηματισμούς που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται.

Σημαντική εξοικονόμηση σε CapEx και OpEx

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση καθησυχάζουν την αγορά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτελεί μία δαπανηρή πρόταση Κεφαλαιακών Δαπανών που περιλαμβάνει νέα συστήματα και δύσκολη ενσωμάτωση σε υφιστάμενες διεργασίες. Τα έργα που μελετήθηκαν στην Έκθεση δείχνουν το αντίθετο.

Η μελέτη δείχνει ότι η ψηφιοποίηση μηχανικών διεργασιών, για παράδειγμα, μπορεί να εξοικονομήσει από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς κατά μέσο όρο 35% στο κόστος CapEx καθώς και να φέρει βελτιστοποίηση στον χρόνο. Επιπλέον, τα κόστη ενεργοποίησης νέων συστημάτων μπορούν να μειωθούν κατά μέσο όρο 29%.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι η ψηφιοποίηση, με την αξιοποίηση του IoT, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση σε Λειτουργικές Δαπάνες - που οδηγούν σε βελτιστοποίηση της απόδοσης, της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και τη βιωσιμότητας. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί αναφέρουν μια μέση εξοικονόμηση 24% στην κατανάλωση ενέργειας, ως αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης.

Στις βιομηχανικές εφαρμογές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κάνουν περισσότερα με λιγότερα - μεγαλύτερη απόδοση με λιγότερη ενέργεια, λιγότερους πόροι και λιγότερες ώρες εργασίας. Η αυξημένη παραγωγικότητα, μέχρι και 50%, προκύπτει από τη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό σε όλη την αλυσίδα αξίας, από την παρακολούθηση μέσω IoT έως τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής.

Δεκαετίες εμπειρίας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Η Schneider Electric έχει ξεκινήσει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού της εδώ και χρόνια. Το 2009, η Schneider Electric παρουσίασε το EcoStruxure™, την ΙοΤ-enabled ανοιχτή, διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα.

Πλέον ενσωματώνοντας cloud και ψηφιακές υπηρεσίες, το EcoStruxure™ προσφέρει αναβαθμισμένη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα. Το EcoStruxure™ αξιοποιεί τεχνολογίες IoT, απομακρυσμένων λειτουργιών, ανίχνευσης, analytics, cloud και cybersecurity για να παρέχει καινοτομία σε κάθε επίπεδο. Αυτό περιλαμβάνει διασυνδεδεμένα προϊόντα, τοπικό έλεγχο, εφαρμογές, analytics και υπηρεσίες. Το EcoStruxure™ εφαρμόζεται σε περισσότερες από 480.000 εγκαταστάσεις με την υποστήριξη περισσότερων από 20.000 system integrators και developers και συνδέει πάνω από 1,6 δισ. συσκευές, μέσω 40 και πλέον τύπων ψηφιακών υπηρεσιών. Επενδύοντας στο EcoStruxure™, το 45% των πωλήσεων της Schneider Electric το 2017 αφορούσε τεχνολογίες IoT.

Από την έκθεση αυτή προκύπτει μια μεγαλύτερη ιστορία σχετικά με τη δύναμη του ψηφιακού μετασχηματισμού στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό: όταν οι επιχειρήσεις ψηφιοποιούν τόσο τη διαχείριση ενέργειας όσο και τον αυτοματισμό, ο συνδυασμός και των δύο μαζί οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη, πρωτοφανή αξία.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο μόνος τρόπος για επίτευξη σταθερότητας και αποδοτικότητας σε μια επιχείρηση. Τεχνολογίες όπως το IoT, η τεχνητή νοημοσύνη και τα big data analytics καθιστούν τις εταιρείες πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα», δήλωσε ο Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric. «Η έκθεσή μας δείχνει ότι πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί χρειάζονται μια αξιόπιστη αρχή για να διαχειριστούν αυτή την πολυπλοκότητα για να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό του ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι τεχνολογίες μας, βασισμένες στο EcoStruxure™, αξιοποιούν τη δύναμη της ψηφιοποίησης, επιτρέποντας στους πελάτες μας να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, ασφαλείς, αξιόπιστοι, συνδεδεμένοι και βιώσιμοι ηγέτες στη Νέα Ψηφιακή Οικονομία».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης