Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Το γερμανικό νομοσχέδιο για το κλίμα απαιτεί εκπομπές καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050

Το γερμανικό νομοσχέδιο για το κλίμα απαιτεί εκπομπές καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050
Ο νόμος για την καταπολέμηση του κλίματος έχει ως στόχο να εγγυηθεί ότι η Γερμανία θα εκπληρώσει τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους της
Φιλόδοξο στόχο για τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 95% μέχρι το 2050 στοχεύει η Γερμανία, σύμφωνα με την υπουργό περιβάλλοντος της χώρας, Svenja Schulze.
Η Γερμανία σκοπεύει επί του παρόντος να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80-95% έως το 2050, όπως και ο γενικός στόχος της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τα μέλη της να αυξήσουν αυτόν τον στόχο σε καθαρό μηδέν.
Υπενθυμίζεται ότι το 2017, η Merkel τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποφασίσει έναν ακριβή στόχο κατά την τρέχουσα νομοθετική περίοδο.
Ωστόσο, η πρόταση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έντονη συζήτηση τόσο στο κυβερνητικό συνασπισμό όσο και στο κοινοβούλιο.
Ο νόμος για την καταπολέμηση του κλίματος έχει ως στόχο να εγγυηθεί ότι η Γερμανία θα εκπληρώσει τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους της.

Το σχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος αποσκοπεί στην ενσωμάτωση των στόχων της Γερμανίας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020, το 2030, το 2040 και το 2050. Στοχεύει επίσης στους οικονομικούς τομείς (ενέργεια, κτίρια, μεταφορές, βιομηχανία, γεωργία, στο γερμανικό σχέδιο δράσης για το κλίμα 2050.
Το υπουργείο περιβάλλοντος έστειλε το σχέδιο στην καγκελαρία της Μέρκελ για "έγκαιρο συντονισμό". Εάν η καγκελαρία την εγκρίνει, το σχέδιο θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τα αρμόδεια υπουργεία και το κοινοβούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης