Φυσικό Αέριο

Αυξήθηκε το 2018 ο αριθμός των χωρών που εισάγουν LNG

tags :
Αυξήθηκε το 2018 ο αριθμός των χωρών που εισάγουν LNG
Η έκθεση έδειξε ότι το LNG θα συνεχίσει να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου, με αναμενόμενο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως μεταξύ 2019 και 2035
Το νούμερο 42 έφτασε το 2018 ο αριθμός των χωρών που εισάγουν LNG, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση LNG της Shell.
Ειδικότερα, το προηγούμενο έτος προστέθηκαν ο Παναμάς, το Γιβραλτάρ και το Μπαγκλαντές.
Η έκθεση έδειξε ότι το LNG θα συνεχίσει να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου, με αναμενόμενο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως μεταξύ 2019 και 2035.
Η εταιρεία προβλέπει αύξηση της ζήτησης ΥΦΑ σε ολόκληρο τον κόσμο, υπό την ηγεσία της Ασίας και της Ευρώπης.
Η Κίνα, η Ινδία και άλλοι μεγάλοι εισαγωγείς εφαρμόζουν πολιτικές που προωθούν την προτίμηση του φυσικού αερίου έναντι του άνθρακα.
Σύμφωνα με τη Shell, το LNG παρέχει ευέλικτο εφοδιασμό για την κάλυψη των εποχικών και βραχυπρόθεσμων αναγκών σε απαιτήσεις ενός εισαγωγέα, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού.
Τέλος, η Shell παρατήρησε ότι οι εκτιμήσεις για το 2035 δείχνουν ότι περισσότερο από το 70% της αύξησης της ζήτησης ενέργειας θα επιτευχθεί από το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το φυσικό αέριο προμηθεύει περισσότερο από το 40% της πρόσθετης ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης