Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall Street - 181 μονάδες κέρδισε ο Dow εν αναμονή της συνάντησης Trump - Liu He

tags :
Κέρδη στη Wall Street - 181 μονάδες κέρδισε ο Dow εν αναμονή της συνάντησης  Trump - Liu He
Ο S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,33% νστις 483,41 μονάδες
Με άνοδο έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 22/2/2019 καθώς ένας ακόμη γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ολοκληρώθηκε με τους επενδυτές να είναι όλο και πιο αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 181,18 μονάδες ή 0,7% και έκλεισε στις 26031,81 μονάδες.
Ο δείκτης 30 μετοχών έσπασε το φράγμα των 26.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 9 Νοεμβρίου και κατέγραψε την ένατη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών του.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,91% στις 7527,54 μονάδες καθώς οι μετοχές των εταιρειών Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα. Ο δείκτης σημείωσε επίσης την ένατη εβδομάδα κερδών.
Ο S & P 500 σημείωσε ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 2792,67 μονάδες με τομέα της τεχνολογίας να οδηγεί την άνοδο.
Ο S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,33% νστις 483,41 μονάδες.
Οι κύριοι δείκτες έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 11% το 2019, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δείχνει ότι θα είναι «ασθενής» στην αύξηση των επιτοκίων. Οι επενδυτές επίσης ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε συμφωνία για την εμπορική διαμάχη τους, γεγονός που ενίσχυσε ενίσχυσε τις μετοχές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή πλησιάζει και η προθεσμία της 1ης Μαρτίου που είχαν ορίσει ο Trump και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, προκειμένου να υπάρξει λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Reuters, Κίνα και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο καθώς φέρονται να έχουν αρχίσει να καταρτίζουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας-πλαισίου και εξετάζουν τη φρασεολογία έξι μνημονίων κατανόησης που αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.
Εάν οι δύο πλευρές δεν κλείσουν συμφωνία ως την 1η Μαρτίου, οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 200 δισ. δολ., θα αυξηθούν από το 10% στο 25%.


www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης