Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Πορτογαλία σχεδιάζει δημοπρασία αδειών εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας μέχρι τα μέσα του έτους

Η Πορτογαλία σχεδιάζει δημοπρασία αδειών εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας μέχρι τα μέσα του έτους

Στόχος να φτάσει από 8.100 MW έως 9.900 MW μέχρι το 2030

Η Πορτογαλία θα ξεκινήσει την πρώτη μεγάλη δημοπρασία ηλιακής ενέργειας τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, προσφέροντας 1.750 μεγαβάτ καθώς επιδιώκει την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εκπομπές, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Μεταφοράς και Ενέργειας, Joao Matos Fernandes.
Η νέα δυναμικότητα που προσφέρεται στους επενδυτές, οι οποίοι έχουν ήδη δείξει έντονο ενδιαφέρον για μια τέτοια δημοπρασία, είναι περισσότερο από 2,5 φορές η εγκατεστημένη ισχύς ηλιακής ενέργειας στην Πορτογαλία σε σχέση με το τέλος του περασμένου έτους και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που θα φτάσει από 8.100 MW έως 9.900 MW μέχρι το 2030, δήλωσε ο υπουργός.
"Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το νότιο Algarve και το βόρειο Alentejo είναι οι περιοχές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη, με μόνη συγκρίσιμη περιοχή στην κεντρική Τουρκία", ανέφερε, αναφερόμενος στις δύο νότιες περιοχές της Πορτογαλίας.
"Έτσι, ποντάρουμε στην προώθηση των έργων παραγωγής ηλιακής ενέργειας", συμπλήρωσε
Οι όροι της δημοπρασίας θα γίνουν γνωστοί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να λάβει υπόψη τις απόψεις πολλών ξένων επενδυτών που ενδιαφέρονται πολύ να συμμετάσχουν.

www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης