Φυσικό Αέριο

Αύξηση των πωλήσεων φυσικού αερίου της Equinor κατά 29% το 2018 - Στο επίκεντρο η μείωση των CO2

Αύξηση των πωλήσεων φυσικού αερίου της Equinor κατά 29% το 2018 - Στο επίκεντρο η μείωση των CO2
Η εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις φυσικού αερίου της Equinor κατά 29% το 2018 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ενεργειακού κολοσσού.
Ο όμιλος τόνισε ότι πούλησε συνολικά 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου παγκοσμίως, αξίας περίπου 26 δισ. δολαρίων.
«Καθώς προετοιμάζονται περισσότερες χώρες για τη μετάβαση στην ενέργεια, η Equinor βλέπει ισχυρές ευκαιρίες αγοράς για φυσικό αέριο και αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά περίπου 10% στο 2030» αναφέρει μεταξύ άλλων η Equinor.
Η εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με τη δήλωση.
Το νορβηγικό φυσικό αέριο, το οποίο παρέχει συνολικά το 25% περίπου του φυσικού αερίου της Ευρώπης, εξάγεται ως επί το πλείστον στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Παράλληλα, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Equinor για το μάρκετινγκ σημείωσε ότι: «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειώσει με επιτυχία τις εκπομπές του CO2 κατά περισσότερο από το ένα τρίτο - σε επίπεδα από τα τέλη του 19ου αιώνα - χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλα μέτρα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Ενθαρρύνουμε επίσης τα πολιτικά μηνύματα της Γερμανίας σχετικά με το ρόλο του φυσικού αερίου στη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη για να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό της ενεργειακής μετάβασης».
Τέλος, επισήμανε το ρόλο του φυσικού αερίου λέγοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη από περισσότερη ενέργεια. Το φυσικό αέριο βρίσκεται σε καλή θέση για να παρέχει ασφαλή, ανταγωνιστική και βιώσιμη ενέργεια στους καταναλωτές και στη βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης