Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στην Ουγγαρία η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της Ευρώπης από την EON

Στην Ουγγαρία η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της Ευρώπης από την EON
Το  φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελείται από 35.000 κυψέλες και θα έχει έκταση 160.000 τ.μ., αλλά και να αναλάβει την λειτουργία του με σκοπό την παραγωγή σε ετήσια βάση 9.5 GWh
Σημαντική επένδυση αναμένεται να πραγματοποιήσει η ΕΟΝ στην Ουγγαρία στα φωτοβολταϊκά, καθώς θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού, το διαφορετικό αυτό φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο θα αποτελείται από 35.000 κυψέλες, θα έχει έκταση 160.000 τ.μ.,  και θα αναλάβει την λειτουργία του με σκοπό την παραγωγή σε ετήσια βάση 9.5 GWh.
Από την πλευρά του ο Karsten Wildberger υπογράμμισε ότι: «Η ευφυής διαχείριση κατά την παραγωγή ενέργειας είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας. Υποστηρίζουμε πελάτες όπως η Audi να συνδυάσει την συμμετοχή της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την δραστηριότητα της και κατά συνέπεια συνεισφέρουμε στην δημιουργία ενός βελτιωμένου περιβάλλοντος τόσο για τους καταναλωτές όσο για την κοινωνία στο σύνολό της».

'900
 
Παράλληλα, ο Zsolt Jamniczky, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eon Hungaria τόνισε ότι: «Η εταιρεία μας δεσμεύεται για λύσεις που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον. Η ευρεία χρήση της ηλιακής ενέργειας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσπάθειας. Είμαστε ευχαριστημένοι που η Eon έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Audi Hungaria και έχει ξεκινήσει μια νέα σχεδόν 25χρονη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών».
«Μέχρι το 2030, θέλουμε οι χώροι παραγωγής μας να είναι ουδέτεροι για το κλίμα. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί σημαντικό μοχλό για αυτό» σημείωσε ο Peter Kössler, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Παραγωγή και Logistics της Audi AG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης