Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Την κατασκευή τριών αιολικών σταθμών ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βολιβίας - Ο μεγάλος στόχος για το 2020

Την κατασκευή τριών αιολικών σταθμών ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βολιβίας - Ο μεγάλος στόχος για το 2020
Το έργο θα ξεκινήσει σε 90 ημέρες
Σε προκαταρκτικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στην Βολιβία για τον σχεδιασμό μεγάλου αιολικού πάρκου στην Βολιβία.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales ανακοίνωσε την κατασκευή τριών αιολικών σταθμών φέτος μετά την υπογραφή ενός ανώτατου διατάγματος που εγκρίνει τη σύμβαση πίστωσης με τη Δανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (Danida).
Η υπογραφή του ανώτατου διατάγματος έγινε στην πόλη Santa Cruz με την παρουσία του Υπουργού Ενέργειας Rafael Alarcón, των υφυπουργών, των διευθυντών της Εθνικής Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENDE) και των εκπροσώπων των κοινωνικών οργανώσεων.
Παράλληλα, το συνολικό ποσό που διατίθεται για την εκτέλεση των τριών αιολικών πάρκων είναι πάνω από 156 εκατομμύρια ευρώ (176 εκατομμύρια περίπου 800.000 δολάρια περίπου) που χρηματοδοτούνται από τη Danida και την ENDE μέσω δανείου με κεφάλαια της Κεντρικής Τράπεζας της Βολιβίας.
Επίσης, τα αιολικά πάρκα Warnes, San Julián και El Dorado θα επιτρέψουν τη δημιουργία 108 MW η οποία θα επιτρέψει την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς το εξωτερικό της χώρας από το επόμενο έτος.
Το αιολικό πάρκο San Julián θα βρίσκεται στον δήμο Cotoca και θα διαθέτει 11 ανεμογεννήτριες, ενώ το El Dorado θα κατασκευαστεί στον δήμο Cabezas με την τοποθεσία 15 ανεμογεννητριών και το Warnes, που βρίσκεται στον δήμο του ίδιου όνομα, θα τοποθετήσει τέσσερις ανεμογεννήτριες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης