Διεθνή

Συνάντηση Trump – Liu He για να μπει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

tags :
Συνάντηση Trump – Liu He για να μπει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να καταλήξουν σε συμφωνία
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He θα έχει σήμερα Παρασκευή 22/2 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή πλησιάζει και η προθεσμία της 1ης Μαρτίου που είχαν ορίσει οι πρόεδροι Donald Trump και Xi Jinping προκειμένου να υπάρξει λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Reuters, Κίνα και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο καθώς φέρονται να έχουν αρχίσει να καταρτίζουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας-πλαισίου και εξετάζουν  τη φρασεολογία έξι μνημονίων κατανόησης που αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.
Εάν οι δύο πλευρές δεν κλείσουν συμφωνία ως την 1η Μαρτίου, οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, αθροιστικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αυξηθούν από το 10% στο 25%.
Η ανταλλαγή επιπρόσθετων δασμών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία.
Οι διαπραγματευτικές ομάδες δυσκολεύονταν να υπερβούν τις διαφωνίες τους για τη φρασεολογία και τις διατυπώσεις, ειδικά για τις διαστάσεις που αφορούν την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κινεζική οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης