Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Το Ουζμπεκιστάν ζητά δάνειο 300 εκατ. δολ. από την ρωσική Gazprombank για μονάδα φυσικού αερίου

tags :
Το Ουζμπεκιστάν ζητά δάνειο 300 εκατ. δολ. από την ρωσική Gazprombank για μονάδα φυσικού αερίου

Ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev απέστειλε  αίτημα σε αξιωματούχους των υπουργείων ενέργειας και οικονομικών για δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων από τη ρωσική τράπεζα

Το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει τη σύναψη δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων από τη ρωσική Gazprombank, καθώς επιθυμεί να αυξήσει την παραγωγή του στο κρατικό συγκρότημα φυσικού αερίου και χημικών Shurtan, ανακοίνωσε την Πέμπτη 21/2/2019 το γραφείο του προέδρου της χώρας.
Το συγκρότημα, το οποίο παράγει πολυαιθυλένιο, λειτουργεί από την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ουζμπεκιστάν Uzbekneftegaz, στρατηγικού εταίρου της ρωσικής κρατικής εταιρείας αερίου Gazprom, η οποία είναι κύριος μέτοχος της Gazprombank.
Ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev απέστειλε  αίτημα σε αξιωματούχους των υπουργείων ενέργειας και οικονομικών για δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων από τη ρωσική τράπεζα, σύμφωνα με το website Mirziyoyev.
Η Gazprom λειτουργεί ενεργειακά έργα στο Ουζμπεκιστάν από το 2002.
Η Gazprombank, τρίτος μεγαλύτερος δανειστής της Ρωσίας με βάση περιουσιακά στοιχεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στόχευε στην περαιτέρω ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων με το Ουζμπεκιστάν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, και εξέταζε το δάνειο ύψους 300 εκατ. Δολαρίων ως μέρος της συνεργασίας με την Uzbekneftegaz.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης