Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ρ.Δούρου: ‘Εχουμε ολοκληρώσει το 35% των αντιπλημμυρικών έργων στη Μάνδρα

Ρ.Δούρου: ‘Εχουμε ολοκληρώσει το 35% των αντιπλημμυρικών έργων στη Μάνδρα
«Η φωτιά στο Μάτι, η πλημμύρα στη Μάνδρα, η προχθεσινή στα Χανιά δεν τυχαίνουν για να χαλάσουν πολιτική καριέρα, προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή και ότι πρέπει να κερδίσουμε χαμένο χρόνο», τόνισε η κ. Δούρου
«Δεν υπήρχε καμία μελέτη για τη Μάνδρα έως το 2014, επανέλαβε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας». ‘Εχουμε ολοκληρώσει το 35% των αντιπλημμυρικών έργων στη Μάνδρα, ενώ υπάρχουν πλέον 168 έργα στους 66 δήμους, με δαπάνες 514 εκατομμυρίων, ανέφερε η Περιφερειάρχης. ‘Εδωσε επίσης τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα του νότιου παραλιακού μετώπου και για την υδροδότηση της Αίγινας, τόνισε ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός θα φτάσει στο νησί, μέσα στο καλοκαίρι.

«Τον Σεπτέμβριο θα έχουν παραδοθεί τα πάντα»
«Η εικόνα σημερινής Μάνδρας είναι εικόνα που έπρεπε να δίνεται το 2003 με οριοθέτηση ρεμάτων. Κάνουμε μεγάλο έργο, η περιβόητη παλαιά Εθνική Αθηνών -Θήβας ήταν το ίδιο το ρέμα. Η Περιφέρεια Αττικής επαναχαράζει το δρόμο, όχι μέσα στην κοίτη αλλά όπως πρέπει, με κόστος 77 εκατομμύρια»
Με αφορμή το πόρισμα, κατά παραγγελία της Εισαγγελίας που διερευνά τις φονικές πλημμύρες και στο οποίο τρεις πραγματογνώμονες του Τεχνικού Επιμελητηρίου επιβεβαίωσαν «αυθαιρεσία και χρόνια αδιαφορία», η κυρία Δούρου ανέφερε:
«Είμαι εδώ για να μην ξεχάσουμε εάν οι θάνατοι και η δοκιμασία περιουσιών καταλήγει σε πορίσματα και πολτική αντιπαράθεση, τότε παίρνω κι εγώ τη σκυτάλη από τους πολιτικούς που εξαφανίσαν τις κοίτες, που δεν κάναν τίποτα σε περιοχή που δίνει ακραία καιρικά από το 1953».

«Μελέτη έχουμε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016»

«Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ΜΜΕ υποστήριξαν ότι υπήρχε μελέτη την οποία κρατούσα σε συρτάρι. Οι άνθρωποι της ΝΔ., είτε στα payroll της Ενημέρωσης, είτε μέλη κοινοβουλίου ανερυθρίαστα είπαν στον ελληνικό λαό ότι αυτό που έγινε ήταν γιατί είχα πάρει μελέτη.»

«Δεν υπήρχε κανένα έργο καμιά μελέτη στα συρτάρια»

«Εκανα τραγικό λάθος. ‘Οταν κάποιοι μαυροφορέθηκαν και αναζητούντο αγνοούμενοι, σιώπησα σεβόμενη τους νεκρούς και είπα όλα θα φανούν σιγά -σιγά, ενώ εκπρόσωποι της ΝΔ ζητούσαν την ποινική μου δίωξη», τόνισε.
Δεν παραλάβαμε έργα. Ωστόσο υπάρχουν πλέον 168 έργα στους 66 δήμους, με δαπάνες 514 εκατομμυρίων, ανέφερε η Περιφερειάρχης.

«Το μόνο ζώο που δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος»

«Εδώ και 4 1/2 χρόνια ο μεγαλύτερος μου αντίπαλος, δεν ήταν η χυδαιότητα και η συκοφαντία αλλά η καχυποψία συμπολιτών μου». Θα συνεχίσω με τον τρόπο που πολιτεύτηκα, δεν θα πλειοδοτήσω μπροστά στις κάμερες», ανέφερε.

«Απέναντι στα ακραία καιρικά δεν είναι προετοιμασμένη η πατρίδα ολόκληρη»

Στην περίπτωση Μάνδρας δεν ήμασταν απροετοίμαστοι, ήταν απροετοίμαστη από το 1953″, τόνισε η κ. Δούρου.
«Εγώ και στην τραγωδία του Ματιού είπα δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά και το έγραψα», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι έχει επισημάνει γραπτώς τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες.
«Η φωτιά στο Μάτι, η πλημμύρα στη Μάνδρα, η προχθεσινή στα Χανιά δεν τυχαίνουν για να χαλάσουν πολιτική καριέρα, προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή και ότι πρέπει να κερδίσουμε χαμένο χρόνο», τόνισε.

«Με τη βοήθεια της ανάπλασης ο Ιλισσός θα βρεί την αρχαία του κοίτη»

‘Εχουμε διοίκηση που ξεμπαζώνει τα ρέματα, σε αντίθεση με το παρελθόν, ανέφερε η κ. Δούρου.

«Δεκαόροφες πολυκατοικίες απειλούν την Ακρόπολη»

«Θα συνδράμουμε για τα αυθαίρετα. Νόμιμα κατασκευάζονται οι πολυκατοικίες, όπως νόμιμα εξαφανίστηκε η κοίτη στην Μάνδρα το 2003», τόνισε.

Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για το νότιο παραλιακό μέτωπο που το 2016 παραδόθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, η κυρία Δούρου ανέφερε ως «πρωτιά της Περιφέρειας ότι ξεκινήσαμε από το αποχετευτικό και αντιπλημμυρικό και όχι από το Θεματικό Πάρκο».
Το Φαληρικό, μέσα σε 2 χρόνια τελειώνει, όπως ανέφερε η κυρία Δούρου υπενθυμίζοντας και την παρέμβαση των 6 εκατομμυρίων στο Μικρολίμανο.
Για την Κεντροαριστερά, τέλος η κυρία Δούρου τόνισε ότι «η έξοδος από τα Μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τεκτονικές αλλαγές και όλοι οφείλουν να πάρουν θέση».
Σε ερώτηση για το κατά πόσον θα υπάρχει συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου η κυρία Δούρου απάντησε: «‘Ολοι χωράνε όσοι υπογράφουν προγραμματικές αρχές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης