Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Καραμούζης: Υπάρχουν ενστάσεις στο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της α' κατοικίας

Καραμούζης: Υπάρχουν ενστάσεις στο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της α' κατοικίας
Χρειάζονται και από τις δύο πλευρές έντιμοι συμβιβασμοί
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για το νέο νόμο προστασίας της α' κατοικίας.
Ο χρόνος πιέζει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονται και οι θεσμοί αλλά και ο SSM ο μόνιμος εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών, ενώ παρά το αισιόδοξο κλίμα που πηγάζει από την κυβέρνηση, ακόμα δεν υπάρχει τελική συμφωνία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ υπάρχουν ακόμα ενστάσεις στο σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά  για το νέο νόμο προστασίας της α' κατοικίας, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά «εκτιμώ ότι οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν και να γίνουν και από τις δύο πλευρές έντιμοι συμβιβασμοί».
 
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραμούζη

«Ακόμα και σήμερα (20/2) που μιλάμε, τα στελέχη μας, τα στελέχη των τραπεζών, δουλεύουν σκληρά, συνεργάζονται  για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σύντομα σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία.  
Εκτιμώ ότι οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν και να γίνουν και από τις δύο πλευρές έντιμοι συμβιβασμοί.
Είναι απαραίτητο να υπάρξει προστασία της α’ κατοικίας, αλλά μόνο να αφορά τις ασθενέστερες τάξεις, αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν και να αποκλείει τους κακοπληρωτές, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές». 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης