Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κανένα σχέδιο μείωσης των CO2 από τις μισές ευρωπαϊκές εταιρείες - Θετικό πρόσημο από τις γαλλικές επιχειρήσεις

Κανένα σχέδιο μείωσης των CO2 από τις μισές ευρωπαϊκές εταιρείες - Θετικό πρόσημο από τις γαλλικές επιχειρήσεις
Το 75% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η δραστηριότητά τους θα επηρεαστεί σημαντικά από τις κλιματικές αλλαγές
Κανένα σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν έχουν οι μισές ευρωπαϊκές εταιρείες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας CDP, που ανέλυσε περιβαλλοντικές πληροφορίες από 859 εταιρείες.
Ειδικότερα, οι περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές εταιρείες δεν έχουν εφαρμόσει στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, παρά το γεγονός ότι το 75% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η δραστηριότητά τους θα επηρεαστεί σημαντικά από τις κλιματικές αλλαγές.
Το 53% εξακολουθούσε να μην έχει στόχους για τις συνολικές εκπομπές τους και μόνο το ένα τρίτο αυτών που είχαν στρατηγικές που επεκτάθηκαν πέραν του 2025.
Το CDP αναγνώρισε επίσης 76 ευρωπαϊκές εταιρείες ως πρωτοπόρους στην παγκόσμια δράση, όπως οι εταιρείες L'Oreal, Unilever, Bayer και ING. Το CDP, γνωστό ως Carbon Disclosure Project, διαθέτει πληροφορίες για την ενέργεια σε περισσότερες από 570 πόλεις παγκοσμίως.
Οι γαλλικές επιχειρήσεις οδήγησαν την ευρωπαϊκή δράση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα σύμφωνα με την έκθεση, με το 70% των επενδυτικών κεφαλαίων που είναι πιο φιλικά προς το κλίμα και το ένα τρίτο των εταιρειών που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία στη Γαλλία.

Οικονομικά οφέλη

Τα οικονομικά κίνητρα συγκαταλέγονται μεταξύ των στρατηγικών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να διασφαλίσουν την παράδοση των πολιτικών τους για τον άνθρακα. Η έκθεση ανέφερε ότι το 47% των εταιρειών στην Ευρώπη προσέφεραν στα ανώτερα διοικητικά στελέχη χρηματικές ανταμοιβές που συνδέονταν με κλιματικούς στόχους.
Εκτός από τους επιχειρηματικούς κινδύνους που απορρέουν από την αλλαγή του κλίματος, το 90% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη μελέτη δήλωσε ότι παρουσιάζει ευκαιρίες. Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις αναμένουν αυξημένη ζήτηση για προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα.
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν μείωση της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου πέρυσι που ισοδυναμούσε με τις ετήσιες εκπομπές της Αυστρίας, καθώς ο αριθμός των εταιρειών που έχουν υποστηριχθεί για τη μείωση των εκπομπών τους σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού αυξήθηκε κατά 65%.
«Για να επιτύχουμε τους στόχους μας για το κλίμα του Παρισιού, χρειαζόμαστε τρισεκατομμύρια ευρώ για να αυξήσουμε την ανανεώσιμη ενέργεια, να αναπτύξουμε επιλογές για την αποθήκευση πλεονασματικής ενέργειας. Από μόνος του ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό χρηματοδότησης, οπότε ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να εντείνει τις επενδύσεις του» υπογράμμισε ο Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης