Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αίτημα της Novatek σε κολοσσούς της Κίνας για επένδυση σε project LNG στον Αρκτικό κύκλο

tags :
Αίτημα της Novatek σε κολοσσούς της Κίνας για επένδυση σε project LNG στον Αρκτικό κύκλο
Το έργο θα ξεκινήσει ήδη από το 2020 και ο τομέας αναμένεται να αρχίσει να παράγει ετησίως περίπου 20 εκατομμύρια τόνους LNG τρία ή τέσσερα χρόνια αργότερα
Από τις εταιρείες Mitsubishi Corp και Mitsui & Co. ζήτησε η κορυφαία εταιρεία αερίου της Ρωσίας, η Novatek να επενδύσουν σε έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αρκτικής που αναμένεται να κοστίσει μέχρι και 36,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αν οι εταιρείες συμφωνήσουν να συμμετάσχουν, θα τους ζητηθεί να περάσουν το 10% του κόστους. Ωστόσο, η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης κρατικών κονδυλίων για να πληρώσουν τα μισά από τα αιτήματα της Novatek, αφού οι δύο γενικοί επιχειρηματίες αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ανέφερε η Nikkei Asia.
Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe πιστεύει ότι η πιθανή οικονομική βοήθεια θα μπορούσε να βοηθήσει τη διαπραγματευτική θέση της Ιαπωνίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με την επιστροφή τεσσάρων ρωσικών νησιών βόρεια του Χοκάιντο.
Παράλληλα, η Novatek σχεδιάζει να κατασκευάσει μια βάση LNG στη βόρεια Ρωσία, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο.
Το έργο θα ξεκινήσει ήδη από το 2020 και ο τομέας αναμένεται να αρχίσει να παράγει ετησίως περίπου 20 εκατομμύρια τόνους LNG τρία ή τέσσερα χρόνια αργότερα.
Η Μόσχα προσφέρει φορολογικά κίνητρα και άλλη προτιμησιακή μεταχείριση στις εταιρείες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης