Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Noble Energy θα επιστρέψει 500 εκατ. δολ. στους μετόχους της έως το 2020 -Μείωση των προβλέψεων για το 2019

tags :
Η Noble Energy θα επιστρέψει 500 εκατ. δολ. στους μετόχους της  έως το 2020 -Μείωση των προβλέψεων για το 2019
Απάντηση στις πιέσεις των επενδυτών
Σχέδιο επιστροφής πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μέχρι το 2020 παρουσίασε την Τρίτη 19/2/2019 η Noble Energy Inc προχωρώντας  παράλληλα στη μείωση των προβλέψεων για το 2019 ως απάντηση στην πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, οδηγώντας τις μετοχές σε άνοδο 3%.
Η ανακοίνωση του παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ έρχεται καθώς η τιμή του αργού στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει σχεδόν 40% το τέταρτο τρίμηνο ασκώντας πιέσεις στα κέρδη των παραγωγών  με τους επενδυτές να ζητούν χαμηλότερα έξοδα και υψηλότερες αποδόσεις.
Η Noble μείωσε τον στόχο δαπανών για το 2019 περιλαμβανομένων και των Apache Corp και την Pioneer Natural Resources. Η κεφαλαιουχική δαπάνη της εταιρείας κυμαίνεται από 2,4 δισεκατομμύρια έως 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια ελεύθερων ταμειακών ροών έως το 2020, τα οποία σκοπεύει να επιστρέψει στους μετόχους μέσω μερισμάτων και εξαγορών.
"Η πρόσφατη δυναμική της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης αστάθειας των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην κεφαλαιακή πειθαρχία και στην εταιρική επιστροφή στην ανάπτυξης της παραγωγής", δήλωσε ο David Stover, Διευθύνων Σύμβουλος της Noble.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης