Τελευταία Νέα

Κοινοπραξία των Total, Orsted και Elicio για υποβολή προσφοράς σε παράκτιο έργο 600 ΜW

Κοινοπραξία των Total, Orsted και Elicio για υποβολή προσφοράς σε παράκτιο έργο 600 ΜW
Η Γαλλία επιδιώκει να καλύψει το 23% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2020
Η Total, Orsted και η βελγική Elicio, παραγωγός ανανεώσιμης ενέργειας, προεπιλεγμένης από τη Γαλλική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας, ανακοίνωσε τη σύσταση κοινοπραξίας χθες (18/2) για την υποβολή κοινής προσφοράς για το αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας Dunkirk στη βόρεια Γαλλία με ισχύ έως 600 ΜW.
«Η συμμετοχή της Total σε αυτή την υπεράκτια αιολική προσφορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη επιχειρήσεων ηλεκτρισμού χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Philippe Sauquet, πρόεδρος του Gas, Renewables and Power του γαλλικού κολοσσού.
«Η αναγνωρισμένη υπεράκτια τεχνογνωσία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την κορυφαία τεχνογνωσία της Orsted σε όλη την υπεράκτια αλυσίδα αξίας της αιολικής ενέργειας, καθώς και του Elicio, ενός έμπειρου προγραμματιστή από την αρχή της προσφοράς, παρέχουν μια σταθερή βάση για την επιτυχία ένα ασφαλές και ανταγωνιστικό σχέδιο», πρόσθεσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted Offshore, Martin Neubert, δήλωσε ότι η παράκτια αιολική ενέργεια θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στους στόχους της Γαλλίας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο Emile Dumont, πρόεδρος του Elicio δήλωσε ότι η αιολική ενέργεια έχει σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό στη Γαλλία και βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Elicio να συμβάλει σε ένα καθαρότερο και οικονομικότερο ενεργειακό κόσμο.
Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Γαλλία επιδιώκει να καλύψει το 23% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης