Στο 36% του παγκόσμιου ενεργειακού μίγματος έως το 2030 οι ΑΠΕ, σύμφωνα με τον Irena

Στο 36% του παγκόσμιου ενεργειακού μίγματος έως το 2030 οι ΑΠΕ, σύμφωνα με τον Irena
Oι επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να αυξηθούν από 312 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 392 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020
Με υγιή ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4,90% αναμένεται να προχωρήσει η παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά την περίοδο 2018 – 2025.
Η κρατική χρηματοδότηση και οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις θεωρούνται μεταξύ των κυριότερων τάσεων για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Επιπλέον, η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διαχείριση αποτυπώματος άνθρακα αναμένεται επίσης να δημιουργήσει επικερδείς προοπτικές ανάπτυξης για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανά την υφήλιο κατά την περίοδο πρόβλεψης.
Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) προβλέπει ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα φθάσει το 36% του παγκόσμιου ενεργειακού μίγματος έως το 2030.
Σύμφωνα με το Κέντρο συνεργασίας των σχολείων και των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (FS-UNEP), οι επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να αυξηθούν από 312 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 392 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.
Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη επιλογή για επενδύσεις.

περιφερειακή ανάλυση της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξετάζεται για τις περιοχές-κλειδιά όπως η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, η Ασία-Ειρηνικός και η Λατινική Αμερική.
Η Ασία-Ειρηνικός κυριαρχεί στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας λόγω των κυβερνητικών προσπαθειών για την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας μαζί με την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας.
Απεναντίας, η Ευρώπη αναμένεται να εμφανιστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης 2018-2025 λόγω των αυστηρών κυβερνητικών περιβαλλοντικών πολιτικών που επιβάλλονται στον βιομηχανικό τομέα μαζί με κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, η ανάπτυξη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού παρατηρείται λόγω της ταχείας εκβιομηχάνισης και της αστικοποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης