Ενέργεια

Συμφωνίες 2,47 δισ. δολαρίων της Qatar Petroleum με τις πετρελαϊκές Schlumberger και Baker Hughes

Συμφωνίες 2,47 δισ. δολαρίων της Qatar Petroleum με τις πετρελαϊκές Schlumberger και Baker Hughes

Το Κατάρ έχει ως στόχο να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του LNG κατά 43% το 2023/24 σε 110 εκατομμύρια τόνους ετησίως από 77 εκατομμύρια τώρα

Η Qatar Petroleum υπέγραψε προκαταρκτικές συμφωνίες αξίας άνω των 9 δισεκατομμυρίων riyals (2,47 δισ. δολ.) τη Δευτέρα 18/2/2019 με τις εταιρείες πετρελαϊκών εταιρειών Schlumberger και Baker Hughes για την ενίσχυση της τοπικής ενεργειακής βιομηχανίας.
Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που αντιμετωπίζει εμπορικό μποϊκοτάζ από ορισμένα αραβικά κράτη, θέλει να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές και να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή.
"Στο πλαίσιο του εθνικού μας καθήκοντος να αναπτύξουμε τη βιομηχανία στο Κατάρ και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση, είδαμε την ανάγκη να συνεργασθούμε με υποστηρικτικές βιομηχανίες του κλάδου", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της QP Saad al-Kaabi σε εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τις Schlumberger και Baker Hughes.
Οι προκαταρκτικές συμφωνίες θα περιλαμβάνουν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής, κατάρτιση και ανάπτυξη, δήλωσε ο Kaabi.
Μια άλλη εταιρεία πετρελαϊκών εταιρειών η  McDermott υπέγραψε συμφωνία κοινής επιχείρησης με την ναυτιλιακή και μεταφορική επιχείρηση του Κατάρ Naqilat για την κατασκευή ναυτικών πλατφορμών για υπεράκτιες και χερσαίες κατασκευές, δήλωσε ο Kaabi, χωρίς να αναφερθεί στο ύψος της συμφωνίας.
Το Κατάρ αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 9 δισεκατομμύρια riyals ετησίως μέσω της υποκατάστασης των εισαγωγών μετά την οικοδόμηση της τοπικής ενεργειακής βιομηχανίας επεσήμανε ο Kaabi, χωρίς να δώσει ανακοινώσει την ημερομηνία υλοποίησης του στόχου.
Το Κατάρ έχει ως στόχο να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του LNG κατά 43% το 2023/24 σε 110 εκατομμύρια τόνους ετησίως από 77 εκατομμύρια τώρα.

www.worldenergynew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης